Jeuj … asperges!!

Donderdag kreeg ik een mailtje van mijn aspergeboer dat vanaf vrijdag 7 april de winkel open was. De winkel is een soortement veredeld tuinhuis waarin hij tijdens het aspergeseizoen asperges verkoopt. Asperges van de koude grond, want aan asperges uit de serre doet hij niet. Gelukkig!
Manlief was thuis – die is zijn laatste verlofdagen aan het opmaken voor hij volgende week écht zijn allerlaatste dag werkt en met pensioen gaat – en het was redelijk fietsweer. Aldus togen wij op de fiets naar onze aspergeboer in Ossendrecht voor de allereerste asperges van dit seizoen.
Wat hebben we weer gesmuld van deze lekkernij. Asperges van de Brabantse Wal zijn echt de aller-aller-lekkerste. ’s Morgens (of zelfs ’s middags) vers gestoken, ’s avonds op het bord. Neen, voor ons geen asperges uit de winkel of van de markt. Ik rijd er met plezier voor naar Ossendrecht.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Jeuj … asperges!!”

  1. Ja, van de Brabantse Wal zijn idd echt de allerlekkerste. En nu je 't zegt: misschien met Pasen toch maar op het menu zetten. Gaan toch mam halen (Roosendaal) dus dan is het een kleine omweg. Dat wordt de eerstkomende zes weken weer smullen, Myriam!

    Like

  2. Ja zeker wordt het weer smullen. Hier staan ze minstens één keer per week op het menu.A propos, Brabantse Wal heeft ook telers in Heerle, Moerstraten, Hoogerheide o.a. Is bijna op je weg als jullie langs de A58 komen.

    Like

  3. Ja het aspergeseizoen komt er weer aan. En dan ga ik een voorraadje halen in Westerlo waar een oude schoolvriendin woont. Gewoonlijk één dag op en naar met de trein. Dat is toch 5 uur treinen op één dag. Met al de problemen die er tegenwoordig zijn ( soms moet je door de werken aan de A11 in Brugge naar een busperron en word je met de bus verder vervoerd ) Dit jaar ga ik er toch een tweedaagse van maken en de streek eens verkennen!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: