Acupunctuur

Zaterdag mijn eerste ervaring gehad met acupunctuur. Ik stond altijd nogal afwijzend tegenover alternatieve geneeswijzen, maar als de klassieke geneeskunde mij niet van mijn klachten kan afhelpen, dan moet het wel op een andere manier.
Acupunctuur dus.
Meridianen, energie, drukpunten, polsdiagnose, tongdiagnose, … het werd me allemaal van naaldje (no pun intended) tot draadje uitgelegd. Het was voor mij even ‘omdenken’. In de acupunctuur worden lichaam, geest en omgeving niet los van elkaar gezien en gezondheid wordt energetisch bekeken. In tegenstelling tot de klassieke Westerse geneeskunde die meer gefocust is op anatomische en materiële kenmerken. 

Na het opstellen van het energetisch bilan bleek dat mijn lichaam nogal redelijk uit balans is … iets wat ik al wel vermoedde. De Yin en Yang energie zijn niet in evenwicht.  

De veertien naaldjes die in mijn lijf geprikt werden zouden de blokkades moeten opheffen en de energiebanen weer in balans moeten brengen. 
Volgende week wordt er weer geprikt. 
Wordt vervolgd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: