Phew …

Dit is de allereerste keer dat ik blij ben dat een vakantie NIET doorgaat.
De story … de schitterende vakantie in Senegal van afgelopen december in gedachten, boekte ik op 3 januari een week Gambia, vertrek 16 januari, om aldaar manlief zijn verjaardag te vieren. 
Vandaag heb ik de vakantie noodgedwongen geannuleerd. De politieke situatie is dusdanig dat het er op dit moment niet veilig is. 18 januari overdracht van de macht aan de nieuw verkozen president … maar de huidige dictator weigert op te stappen. Er worden rellen verwacht, sluiting van de luchthaven in Banjul, Gambianen vluchten massaal het land uit, gewapende troepen staan klaar aan de grenzen om het land binnen te vallen, … Enfin, je wil daar nu echt niet zijn. 

Er kwam ook een portie geluk bij kijken, net of het zo heeft moeten zijn. Zomaar annuleren zonder dat Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies uitvaardigt, kan niet. Tenminste niet kosteloos. Maar onze touroperator (voor de ene keer dat we via een TO boeken) had ons hotel nog altijd niet bevestigd. Daarvoor hadden ze tijd tot 7 dagen voor afreis, en dat was maandag 9 januari. Dinsdagmorgen hing ik al om half negen aan de telefoon om te annuleren!
 

Onze liefde voor Afrika is groot, maar niet zo groot dat we er ons leven voor willen riskeren. Misschien loopt het allemaal zo’n vaart niet, maar we wilden toch het risico niet nemen.
Gambia loopt niet weg. Er komt vast nog wel eens een gelegenheid.

UPDATE: 16 januari zouden we vertrekken … 17 januari gaf Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies … 18 januari werden alle toeristen geëvacueerd!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: