Verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen … dieven zijn het! 
Met de aankoop van de nieuwe wagen voor manlief, dacht ik dat het geen kwaad kon om ook eens offertes op te vragen bij andere maatschappijen dan deze waar wij al zolang ik het mij kan herinneren met alles verzekerd zijn. Een onafhankelijk makelaar ingeschakeld en met ogen groot van verbazing zijn verschillende offertes bekeken. 
Op zich zijn we tevreden over onze makelaar. We kennen elkaar al zeer lang en het contact en de service zijn prima. Maar als ik zijn prijzen vergelijk met de nieuwe offertes, dan kan ik mezelf wel voor het hoofd slaan dat ik hier niet eerder naar gekeken heb. Hoe gaat dat? De betaalopdracht komt binnen, je betaalt en je denkt er verder niet bij na. Zo gaat dat hier tenminste. Of zo ging dat hier moet ik zeggen, want het zal me nu niet meer gebeuren.
Ik op hoge poten met de offertes van de concurrentie naar onze makelaar voor een goed gesprek maar tussen de regels liet ik hem wel verstaan dat de premies voor alle polissen naar omlaag moesten als hij ons als klant wou blijven houden.
Nog geen dag later vielen plots de kortingen zomaar uit de lucht. Het gaf een zeer wrang gevoel, moet ik zeggen, want eigenlijk hebben we dus jaren veel te veel betaald. Maar goed, de premies zijn aangepast en dit betekent (voor twee autopolissen en de brandverzekering) een besparing van maar liefst zeshonderdvierentachtig euro en vijfenvijftig cent. Per jaar!
Ik denk dat er een extra reisje zit aan te komen … 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: