Opgeruimd staat netjes

Ik ben vandaag begonnen met het opruimen van mijn verleden. Eenentwintig jaar freelancer … het brengt een hoop paperassen (en soms ook zorgen) met zich mee. Maar kijk, mijn kantoorruimte is bijna leeg. Mijn twee werkcomputers staan op het containerpark, mijn zoon was heel blij met mijn computerscherm en nog wat andere dingetjes, mijn bureau staat ‘te geef’ op een Facebookgroep. Ik hou nog juist een kleine computertafel over om mijn printer op te zetten. En mijn bureaustoel gaat ook niet weg. Dat is een goede stoel om af en toe eens in te gaan zitten mijmeren.
Mijn boekhouding van de laatste tien jaar staat in een kast die de volgende tien jaar niet open gaat en dan smijt ik alles in één keer weg.
Een lege kantoorruimte en een leeg hoofd. Ongelooflijk hoeveel lucht dat geeft! 

Ik heb altijd graag gewerkt, maar het laatste jaar had ik nogal wat problemen met een van mijn opdrachtgevers die mij met háár problemen bij tijden depressief maakte. Ik heb tijdens die periode ook heel veel last gehad van extrasystolen. Ze zijn volledig verdwenen! 

Ik ben zelfs terug naar muziek aan het luisteren. Het is jaren geleden dat ik uit mezelf muziek opzette. Mijn hoofd kon dat precies niet aan. Na twee maanden pensioen voel ik mij een ander mens. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Opgeruimd staat netjes”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: