Kuisen

Vanmorgen voor het eerst in 25 jaar terug zelf mijne kuis gedaan. Nu ik op pensioen ben, en tijd zat heb, vond ik dat de tijd was aangebroken om terug zelf aan de slag te gaan in mijn huis. Ik zit niet graag in de weg als de kuisvrouw komt, en iedere week op mijnen alleenen gaan ontbijten of tout court op de vlucht gaan, dat zag ik niet echt zitten. En een beetje fysieke inspanning is nooit weg. Dacht ik.
Vandaar dus. Maar ik heb er al spijt van! Ik doe dat dus écht niet graag, en ik vind dat ik dat ook niet kan. Afstoffen oké, daar moet je niet veel voor kunnen en dat vind ik niet heel erg. Dat deed ik zelfs wel eens tussen de poetsbeurten van A. door. Ik ken de stoffige hoekjes in mijn huis beter dan eender wie. Maar stofzuigen … of swifferen … of dweilen … Ik word daar zo moe van. Het is mijn eigen schuld hoor, want het moet vooruit gaan, dus ik als ne vliegende zot met die zware stofzuiger in de weer. Na een halve living kon ik al niet meer. Het zweet droop eraf en mijn hart ging in overdrive. Uiteindelijk ben ik vier keer moeten gaan zitten voor ik beneden rond was (droog en nat) en zó groot is het hier niet.
Enfin, den beneden is proper. Den boven zal voor een andere keer zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Kuisen”

  1. Ooit heb ik ook iemand gehad die alles voor mij kuiste, die zelfs mijn eten klaarmaakte, de boodschappen deed, de was… Alles, het héle huishouden. Nee, ik heb het niet over mijn moeder. ;-)Pas wanneer iemand je het hele huishouden uit handen neemt, besef je pas hoeveel tijd dat je kost. Ineens had ik tijd om gezellig samen met mijn kind spelletjes te spelen en naar tv te kijken. Dat is de band tussen mij en mijn kind ontzettend ten goede gekomen.\\Nee, er zijn inderdaad plezantere dingen dan kuisen!

    Like

  2. Je moet er een beetje voor in the mood zijn. Strijken doe ik bijv altijd heel erg graag. Je kan er zo lekker bij mijmeren. Maar het echte schoonmaakwerk is best zwaar, ja. Ik heb ook een gouden hulp, maar ik ben wel gewend om niet het huis uit te gaan als zij er is. Misschien kun jij daar ook aan wennen?

    Like

  3. Komt helemaal goed hoor Nell. Ik voel me momenteel zo prima in mijn vel dat ik vandaag met plezier twee kasten heb uitgeruimd en nog eens door de living en de keuken ben geweest. Mijn huis is properder dan ooit!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: