La canicule

De Franse taal heeft een aantal prachtige woorden. Melodieus klinkende woorden dankzij de opeenvolging van klinkers.
La canicule is er zo een … a ~ i ~ u
Mirabelle … i ~ a ~ e
Papillon … a ~ i ~ o
Hirondelle … i ~ o ~ e
Échantillon … e ~ a ~ i ~ o
Gentillesse … a ~ i ~ e
Souvenir. … ou ~ e ~ i
Île flottante  … i ~ o ~ a
OK, de laatste hoort niet echt in het rijtje van één woord thuis maar het is wel lekker!
De Franse taal is mij nog altijd zeer lief. Ik heb het heel graag gestudeerd, zelfs de lessen grammaire konden mij boeien. Ik heb er ook veel profijt van gehad tijdens mijn professionele loopbaan want na de hogeschool kwam ik al direct in een Franstalige omgeving terecht. Ik ben er ook van overtuigd dat ik het nooit zal verleren, ook al spreek/schrijf/lees ik het nu niet meer zo veel.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “La canicule”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: