Nog een maandje

Nog een maand en ik ben op pensioen. Ik heb het lange tijd een vreemde gedachte gevonden om niets meer te moeten, en bij wijze van spreken de hele dag alleen maar mijn zin te doen. Door mijn freelance status had ik natuurlijk al de nodige vrijheid, maar dit voelde toch anders.
Ik heb ook heel lang moeite gehad met de gedachte dat iemand anders mijn werk ging overnemen.  Vooral ‘mijn kindje’, een management consulting tool die ik helemaal zelf had opgezet met behulp van een nogal ingewikkelde software die ik door zelfstudie en met veel bloed, zweet en tranen onder de knie gekregen heb en waar ik liefst niemand anders in zag werken. Al moest dat soms wel, in tijden van vakantie en zo … zodat ik er later weer uren werk in kon steken om het er te laten uitzien zoals ik wou. 
Ik heb het losgelaten. Het doet me niets meer dat iemand anders nu voor mijn kindje gaat zorgen. Ik heb de dame die het overneemt nog een mini cursus gegeven én een dik pak aantekeningen, en ze kan me bellen als er iets is. Maar het is niet meer mijn verantwoordelijkheid. En dat geeft mij veel rust.

Sinds ik de beslissing heb genomen om te stoppen, ga ik trouwens ook met veel minder plezier naar mijn klanten. Ik kijk echt heel erg uit naar 1 september!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “Nog een maandje”

  1. Ik kan me dat heel goed voorstellen dat je er moeite mee hebt (gehad) om zoiets wat je helemaal zelf ontwikkeld hebt en waar je veel energie en tijd in gestopt hebt volledig los te laten. Daar zou ik ook moeite mee hebben.Maar aan de andere kant denk ik dat het idee aan die volledige vrijheid om te doen en te laten wat je zelf wilt ook wel héél aantrekkelijk is, hoor!

    Like

  2. proficiat !ik denk dat dat het enige voordeel is aan ouder worden, de vrijheid om alleen nog leuke dingen te doen 🙂

    Like

  3. Gewoon lekker van gaan genieten, Myriam. Het loslaten is even moeilijk, ik herken dat. Dacht nl ook altijd dat ik feitelijk onmisbaar zou zijn, maar in de praktijk draaide alles gewoon door. Anders, maar misschien niet slechter. Ik wil het niet meer weten eigenlijk. Laat de jonge mensen hun gang maar lekker gaan. .

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: