Lang weekend

Het lang weekend van 21 juli mét mooi weer leek ons het geschikte moment om er nog eens even op uit te trekken. Het défilé op de Nationale Feestdag is aan ons niet besteed en de toespraak van onze koning kan me eerlijk gezegd gestolen worden. We konden niet te ver weg want – helaas – moesten we zaterdagavond naar een trouwfeest. Niet dat dat niet plezant is, maar het stuurde wel onze last-minute plannen een klein beetje in de war. 
Van der Valk had een aanbieding in Haarlem en Haarlem ligt vlakbij de zee … de keuze was snel gemaakt en het hotel was al even snel geboekt.
Donderdag op tijd vertrokken, wonderwel nauwelijks file gehad onderweg, zodat we al om 11u ingecheckt waren en aan de koffie zaten op het terras van het hotel. 
Het was zo’n mooi weer dat we al snel onderweg waren naar het strand in Bloemendaal-aan-Zee. Ik ken heel veel badplaatsen in Nederland, maar in Bloemendaal-aan-Zee zijn we nooit eerder geweest. Je kan het ook eigenlijk geen echte badplaats noemen. 
Het is een strandzone van pakweg een kilometer of vier ten noorden van Zandvoort. Het strand is er breed en rustig en aan de kant van de duinen zijn er een aantal luxe strandclubs – het woord ‘strandpaviljoen’ is hier echt niet op zijn plaats – waar je (lekker) kan eten, drinken, loungen en chillen. Dat hebben we dan ook gedaan, en we vonden het allebei spijtig dat we al om 19u een reservatie hadden bij Truffels voor het diner.
Voor vrijdag had ik fietsen gereserveerd. Daarmee hebben we eerst de stad verkend, al is het niet echt prettig om in de autovrije zone met je fiets te laveren tussen de voetgangers. Om ons rondje Hofjes te doen hebben we meer naast de fiets gelopen dan erop gezeten. 
Eens de stad uit is het er goed fietsen. Overal mooie brede fietspaden en veel natuur. En zo kwamen we via het Nationaal Park Zuid-Kennemerland uiteindelijk toch weer terecht op het strand, alwaar we nog maar even gechillt hebben, alvorens de terugtocht aan te vatten om op tijd te zijn bij Subliem (de foto’s waren helaas niet van goede kwaliteit, maar het eten was erg lekker).
Zaterdag hebben we, na het uitchecken, nog tot vier uur op het strand gezeten en met pijn in het hart afscheid genomen van deze heerlijke driedaagse die veel te snel om was. Maar … beter kort en goed dan lang en slecht. Toch?
De twee chillers!

Nog mee foto’s op onze flickr fotopagina.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Lang weekend”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: