Olijven?

Een jaar of vijf geleden kwam een collega van manlief terug van zijn tweede verblijf in Marokko en had, op vraag van wat collega’s, olijftakken meegebracht uit zijn olijfgaard. Wij houden wel van de wat grijzige kleur van de bladeren en een olijfboom doet ons sowieso denken aan de zomer, het zonnige zuiden, vakantie, …
De tak kwam in een pot te staan en is sindsdien een mooie decoratie op ons terras. In de winter werd hij binnengehaald en verder werd er niet zoveel aandacht aan besteed. Ieder jaar werd hij een beetje groter en nam hij wat meer plaats in.
Sinds enkele weken staat hij terug buiten en plots zien we overal tussen de bladeren kleine bolletjes verschijnen. Zou het? Zou het echt? Zouden deze bolletjes bloempjes worden en kunnen we in de herfst onze eigen olijven plukken? 
Ik heb geen groene vingers, maar zo’n dingen vind ik plezant. Ik volg het dan ook heel nauwgezet op. 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Olijven?”

 1. Fantastic !! now you have to find good recipes for what to soak them in so they are tasty .. Your thumb might be getting greener with age ? lol

  Like

 2. Getting them tasty doesn't seem to be very difficult, but it's a long process. And I'm not the most patient person …

  Like

 3. Ja-ha, daar komen de olijfjes aan. Wat mooi! Ik vond mijn eigen laurierboom ook zo fantastisch. Nooit zo van de boom eten, hè, maar dat wist je natuurlijk allang.

  Like

 4. Ik hoop tenminste dat de bloempjes, die nu stilaan open komen, olijfjes worden. We zullen het zien. En als ze rijp zijn heel veel geduld hebben voor de lange bewerking die ze moeten ondergaan voor ze kunnen gegeten worden. Ik vind het in ieder geval wel spannend!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: