Weekendje weg

Ons geplande uitstapje naar de Loire is niet doorgegaan. De vrachtwagenblokkades aan de grens met als gevolg ellenlange files, de verscherpte veiligheidscontroles met dezelfde ellenlange files, én bovendien het weer dat er niet denderend uitzag … Onze goesting om te gaan fietsen langs de Loire was helemaal over, dus heb ik donderdagavond nog snel het hotel geannuleerd.

Maar we moesten toch iéts op onze grijze vrije vrijdag. Dat werd een heerlijke uitgebreide lunch in Pot au Feu in Olen. De eerste asperges … zo lekker!, gevolgd door een rijkelijke waterzooi van noordzeevis en een taartje van citroencrème en meringue. We hebben lang getafeld in het gezellige restaurant, paar wijntjes erbij en er echt van genoten.
Zaterdagmorgen bleek het weer dan toch beter dan verwacht en kregen we toch weer zin om een paar dagen weg te gaan. maar dan wat dichterbij. Ik had nog een hotelvoucher voor de Veluwe (een veiling van Hotelkamerveiling ‘gewonnen’) die in mei zou komen te vervallen … even het weerbericht voor de komende dagen gecheckt, hotel geboekt, ingepakt en zondag heel vroeg vertrokken. Zo snel kan het gaan! 

Zondag waren we dan ook al best vroeg in het Nationaal Park De Hoge Veluwe alwaar we elk een witte fiets namen om ons doorheen het mooie landschap te begeven richting Kröller-Müller Museum. Wij zijn geen museummensen, maar het zou toch zonde zijn het museum niet te doen terwijl je er langs fietst. De tentoonstelling sprak me ook niet echt aan (allemaal dode materie). De wandeling door de beeldentuin beviel ons beter. Frisse lucht, de zon die doorbrak, de mooie natuur.
Nadien terug op de fiets, langs bossen en heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. We hebben heel wat kilometers afgelegd door het mooie park. Het is dan ook heel prettig rijden op de goed onderhouden geasfalteerde weggetjes.
Het was al na 5 uur toen we incheckten in het Princess Hotel De Wipselberg in Beekbergen. Het mooie landhuis (waar trouwens alleen het restaurant gevestigd is) zag er heel aantrekkelijk uit zo boven op een heuvel gelegen. Maar eigenlijk is het hotel meer een motel want de kamers bevinden zich in paviljoentjes rondom het landhuis. Het was ook allemaal nogal basic (gelukkig wel heel proper) en niet wat je van een 4-sterrenhotel mag verwachten. Maar hey, ik heb met die veiling ook maar 40 euro betaald voor een nacht kamer + ontbijt (buffet) voor twee! En de ligging was prachtig: midden in de natuur. Meer dan perfect voor een rustige nacht.

Voor ’s avonds had ik Restaurant De Watermolen in Velp uitgezocht. De keuze was niet zo heel uitgebreid: op zondagavond zijn er redelijk wat restaurants gesloten. Het restaurant (effectief een oude watermolen) was gezellig rustiek ingericht en we hebben er niet slecht gegeten, maar ook niet echt goed. Ik had me namelijk bij ‘procureur van Iberico varken’ iets anders voorgesteld dan een vrij taaie uitgebakken varkenskotelet en het krokant buikspek was helaas verre van krokant. Het stukje had nauwelijks de pan gezien. Maar goed, we hadden een gezellige avond. Altijd beter dan op een kale hotelkamer te zitten.

Maandagmorgen weer vroeg uit de veren voor het ontbijt en om uit te checken. Met het zien van de strakblauwe hemel en de stralende zon besloten we ter plekke om nog voor een dag fietsen te huren. Het hotel heeft mapjes met fietsknooppuntenroutes waar we een rondje van 35 km hadden uitgezocht. Dat zijn er uiteindelijk  48 geworden … als er onderweg één bordje ontbreekt (dit was een nieuw fietspad), dan kan het dus gebeuren dat je naar rechts rijdt waar je eigenlijk naar links had gemoeten. Gelukkig was er na een aantal kilometer een man uit de streek die zo vriendelijk was ons te begeleiden naar het dichtstbijzijnde knooppunt. En gelukkig was ik wel zo verstandig geweest om een e-bike te nemen want 48 kilometer waarvan ongeveer drie kwart met tegenwind en/of zijwind … ik was nooit levend terug aan het hotel geraakt. Het rondje viel ook wat tegen. Heel veel openbare weg zonder afgescheiden fietspad, dus nogal wat verkeer waarmee we de rijbaan moesten delen. Maar goed, we zijn eens in Apeldoorn geweest en in Bussloo en in nog wat andere dorpjes. We hebben Paleis Het Loo bekeken vanop afstand (maandag gesloten) en hebben her en der nog wat gegeten en geterrast in de zon want het was de hele dag zalig weer. 

Dat pakken ze ons alweer niet meer af.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Weekendje weg”

  1. Inderdaad, Myriam, Moet je zeker meer doen als je dat leuk vind. Het leven is kort in the grand scheme of things, en leuke momenten en herinneringen maken we zelf.Trouwens, hoe meer weekendjes jij er op uit trekt, hoe meer reportages en foto's wij te zien krijgen.

    Like

  2. Het leven is inderdaad kort. Op tijd van een week twee kennissen van net 60 weten sterven. Gewoon ineens gedaan. Maurice wordt volgende maand 60 en hij zit daar echt mee in zijn hoofd.

    Like

  3. Misschien toch nog een keertje terug naar de Veluwe, Myriam. Het Loo is zeker een bezoek waard. En vooral in de zomer is het er heerlijk fietsen. Ik kan je de Bilderberg hotels aanbevelen.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: