Assertief

Ik ga deze morgen naar de groenten- en fruitwinkel en koop daar naast mijn fruit ook een Mechels bloemkooltje. Terwijl het in een papieren zakje wordt ingepakt, kijk ik rond om te zien wat ik nog nodig heb. 
Thuis gekomen zie ik dat de bloemkool vol met donkere vlekjes zit. Niet één of twee plekjes, maar gewoon helemaal vol. Met plezier betaal ik 4 euro voor een mini bloemkooltje, maar dan moet ik het wel volledig kunnen gebruiken. En eigenlijk ben ik het gewoon beu dat de man van de groenten mij minderwaardige kwaliteit verkoopt, want dit is niet de eerste keer. Hij denkt waarschijnlijk ‘die durft toch niks te zeggen’. 
Mis gedacht.
Ik ben teruggegaan, heb hem met de bloemkool geconfronteerd en een wit exemplaar gevraagd. Hij deed er nog wat moeilijk over want ‘er zitten overal wel wat vlekjes op’. Maar ik had al lang gezien dat er helemaal achterin de bak mooie witte bloemkooltjes zaten. En daar heb ik er eentje van mee naar huis genomen. 
Ben fier op mezelf want dat had ik dus vijf jaar geleden niet gedurfd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Assertief”

  1. Good for you !I know what you mean, it is hard to stand up for yourself sometimes .. Some people mistake a quiet smiling woman for a pushover . I am so glad you went back .. he won't try that again !love you ! C

    Like

  2. Herkenbaar Myriam, alleen ben ik (no) niet zo heldhaftig om het terug te brengen. Ik maak het ook vaak mee bij de groenteboer en krijg daardoor steeds meer de neiging mijn groente gewoon bij de supermarkt te kopen. Wil best de kleine middenstand steunen, maar dan moet ze wel betere kwaliteit verkopen en geen oude troep.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: