Even zeuren

Twee en een halve maand ben ik gestopt met het slikken van mijn hormoonpillen. Ik kan er toch niet eeuwig mee doorgaan? Het is al de derde keer dat ik gestopt ben trouwens. En de derde keer dat de vapeurs opnieuw in alle hevigheid toeslaan. Het begon al na een paar weken maar toen bleef het beperkt tot de hele vroege morgen. Dekbed weg, dekbed terug … veel dames-in-de-overgang kennen dat wel. Mijn man herkent het ook want hij sputtert wel eens dat ik weer niet zo met dat dekbed moet zwaaien. 
Och, als het beperkt zou blijven tot heel vroeg ’s morgens, dan kon ik er wel mee leven, maar dat doet het dus niet. Het lijkt wel of ik de hele dag niks anders doe dan laagjes afpellen en terug laagjes opbouwen. Het ene moment ontplof ik van de hitte en zou ik alle kleren van mijn lijf scheuren en vijf minuten later zou ik ín de kachel kruipen van de kou. Terwijl het dan binnen zo’n graad of 24 is.
En alsof dit nog niet genoeg is, moet ik ook weer opnieuw mijn schildklier goed geregeld zien te krijgen want die hormonen werken allemaal samen, en allemaal tégen mij! Hier een hormoontje minder, daar een hormoontje meer. Volgende week bloed trekken, en binnen zes weken nog eens. En dan maar hopen dat de waardes stabiel zijn en vooral dat ik sterk genoeg ga zijn om de hormoonpillen te weerstaan.

Hormonen, het is wat. 
En even zeuren mág. 
Maar nu weer over tot de orde van de dag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Even zeuren”

 1. Het is bij jou echt heel heftig hè Myriam. Dat kan je leven aardig vergallen. Sommigen zeggen dat je met hormoonpillen/pleisters de overgang alleen maar uitstelt, anderen zeggen dat je de overgang daardoor overslaat. Ik weet het niet hoor. Soms denk ik dat ik/we maar gewoon moeten accepteren dat ik nooit meer degene word die ik vroeger was.

  Like

 2. Ja, echt wel heftig. Ik heb het van geen vreemde hoor … mijn moeder was ver in de zeventig toen ik haar ook nog regelmatig zag zuchten en puffen. Deze keer ga ik toch echt doorzetten, tenzij mijn gynaecoloog me weer overtuigt om toch maar weer iets te nemen. Zo ben ik de laatste keer ook herbegonnen.

  Like

 3. Echt heel erg, die opvliegers. Ik maak het zelf momenteel ook weer mee, vooral in de vroege morgen. Hormoonpillen? Hmmm, ik kies er niet voor. Wat veroorzaken ze op langere termijn? Ik denk dat we even moeten doorzetten, Myriam. Helpt het als ik een beetje meepuf en zucht?

  Like

 4. Is goed Nell, dan puffen en zuchten we met twee!Tja, die hormoonpillen … ik heb er de laatste keer bij de gynaecoloog niet naar gevraagd. Hij kwam er toen zelf mee af. De nieuwe generatie hormoonpillen zou toch minder schadelijk zijn dan vroeger altijd gedacht werd.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: