Wase Wis

Gisteren hebben we nog eens bijzonder lekker gegeten. Manlief viert dit jaar zijn 40 jaar dienst op het werk. Dan mogen ze 20 collega’s (of 10 collega’s met partner) uitnodigen voor een diner in een restaurant naar keuze. Het bedrijf doet wel een aantal voorstellen maar je mag ook zelf je restaurant kiezen, zolang je maar binnen het vooropgestelde budget blijft. 
(foto’s © De Wase Wis)
De Wase Wis in Bazel/Kruibeke stond ook op de lijst en kreeg op diverse sites uitstekende kritieken. De foto’s op de website waren aantrekkelijk, net zoals de maandmenu’s en de gerechten op de kaart. Maar alvorens daar met de groep collega’s met partners te gaan eten vonden wij toch dat we eens moesten gaan voorproeven. Dat hebben we gisteren gedaan, samen met een collega en zijn vrouw die op dezelfde dag zijn 25 jaar dienst viert.

De Wase Wis is gelegen in het onooglijke gehucht Bazel Bij Kruibeke. Maar dat onooglijke gehucht stikt van de goede restaurants en ze zijn allemaal op een gezellig plein rond de kerk gelegen. Voor de sterrenjagers: Hofke van Bazel (1*) is de buurman van Wase Wis. Voor ons geen sterren, geen toeters en bellen, daar doen we niet meer aan. Gewoon eerlijk gastronomisch eten met kwalitatieve ingrediënten in een gezellige setting tegen een normale prijs. Hier geen stijve bedoening, maar een gemoedelijke en zeer gedienstige bediening.

En wat hebben we lekker gegeten! Om te beginnen kwam er een plateautje met heel lekker focaccia-achtig brood op tafel, samen met een potje rillettes, een potje kruidenkaas en een potje olijven. Dikke hompen vers wit en bruin brood werden constant bijgevuld op ieders broodbordje. 
Je hebt hier de keuze tussen een vast maandmenu (vier gangen) en een vrij uitgebreide kaart, voor elk wat wils. Het menu voor de maand januari was een mooi en goed uitgebalanceerd vis/vlees menu maar vier gangen is voor mij gewoon te veel. We hebben het dus bij een voorgerecht en een hoofdgerecht van de kaart gehouden. Geen wijnarrangement helaas, want ik moet een beetje opletten met alcoholgebruik met de medicatie die ik neem voor mijn hartproblemen en mijn chronische sinusitis. Geen probleem, ik heb het bij één glas gehouden.
Manlief koos voor de carpaccio van wilde zalm met rucola en limoen. Ikzelf nam de rundscarpaccio met appelkappers, pesto, pijnboompitjes en parmezaan. Twee hele lekkere en mooi opgediende voorgerechten, maar mijn rundscarpaccio was zo’n enorm bord dat ik eigenlijk met het voorgerecht alleen al genoeg had. Gelukkig heb ik altijd mijn persoonlijke helper-eter bij. Aan de overkant ook een zalmcarpaccio en een zeer origineel opgediende vitello tonnato. En tevreden gezichten alom.

Ook voor de hoofdgerechten gingen we iedere onze weg: hij nam de gebakken zeetong met een slaatje en frietjes en de tafelgenoten en ik kozen de bouillabaisse van Noordzeevis met toast en rouille. De tong was normaal van grootte maar de bouillabaisse was ook weer zo’n grote portie. Super lekker, dat wel, met grote stukken witte vis, rivierkreeftjes, twee grote gamba’s, scampi, zalm, en dat alles in een hemelse soep. Noordzeevis was voor deze boullabaisse misschien niet de juiste terminologie, maar het heeft ons zeer lekker gesmaakt! 

Dessert hebben we niet meer genomen want dat kon er echt niet meer bij. Wel nog (losse) thee in kleine tasjes zonder oor en in individuele gietijzeren theepotjes opgediend, samen met een blokje cake en twee pralines. 
Alles was echt superlekker en we zijn heel blij dat we voor de Wase Wis gekozen hebben voor het feest. We hebben uiteraard van de gelegenheid gebruik gemaakt om het menu en de plaatsing van de tafels te bespreken. Wij zijn er gerust in: we gaan hier heel goed gesoigneerd worden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: