Kop vooruit en verstand op nul

Oftewel fietsen. Ik vind het zo’n domme sport. Jezelf afbeulen op een fiets met de kop vooruit en het verstand op nul. Om recreatief te fietsen heb je geen tactieken nodig, alleen maar goede benen en wat uithoudingsvermogen.

En dat het mij daaraan ontbreekt, dat is me nu wel duidelijk. Ik moet namelijk van de cardioloog een half uur per dag fietsen. Manlief heeft mijn fiets op de rollen gezet want geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om in de winter buiten te gaan fietsen. Vanaf het moment dat ik op de fiets stap kan ik maar aan één ding denken: hoeveel minuten moet ik nog? 
En dan te weten dat ik eind september nog vlotjes 60 km per dag afmaalde tijdens onze korte fietsvakantie aan de Moezel.

Ik hoop dat ik ooit nog eens met plezier op de fiets zal stappen, maar ik vrees ervoor eerlijk gezegd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

9 gedachten over “Kop vooruit en verstand op nul”

 1. Verstand op nul is goede meditatie. Recreatief fietsen is zoals wandelen. Het moet ontspannend blijven. Lekker keuvelen en genieten van het landschap, de bomen en de bloemen.Uithoudingsvermogen kun je aankweken hé. Ik kan het wel uitleggen, maar doe er zelf ook niks aan. :pSucces ermee ! xxx…x

  Like

 2. Harold bought a beautiful bicycle and wanted to buy one for me .. \”we would go for long rides \” and be in such good shape. I think he rode it twice .. he sold it. We moved to the city and every day we walked everywhere and we were both in great shape and didn't have to sorry about falling off LOL

  Like

 3. Allereerst erg vervelend dan het moet van de doc….zijn er geen alternatieven? Ik ben ook geen fietser voor mijn plezier. Te veel en vaak naar mijn werk en school moeten fietsen vroeger door de polder met wind tegen. Ik loop liever.

  Like

 4. Ik ben nooit sportief geweest en ik zal het ook nooit worden. Lopen vind ik OK als het mooi weer is, maar niet in de regen of de kou. Fietsen kan ik thuis, zelfs voor de TV als het moet. En met fietsen heb ik aan een half uur genoeg 'gesport', lopen moet een uur.

  Like

 5. Hahaha, jij bent wel een goeie! Het moet inderdaad ontspannend blijven en niet iets waaraan je je al van de eerste minuut ergert omdat het MOET.

  Like

 6. Is fietsen beter voor de conditie dan lopen dus, in èén tijdspanne. Ik dacht dat stevig doorstappen toch ook goed was? Zelf doe ik alleen aan buitenlucht snuiven …ook heeel gezond 😝

  Like

 7. Per dag óf een uur stevig doorstappen óf een half uur fietsen. Logisch dus dat ik, als de meest onsportieve persoon van Vlaanderen, kies voor de korte pijn!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: