Nieuwjaarke zoete

Op 31 december, de laatste dag van het jaar, is het hier de gewoonte dat de kinderen met een grote winkeltas van deur tot deur gaan om ‘nieuwjaarke zoete’ te zingen. Ze krijgen dan wat snoep, fruit, een halve euro, of een andere kleinigheid. Vroeger bleven de kinderen in hun eigen buurt, maar tegenwoordig is het al zo erg dat ouders en/of grootouders de kinderen met de auto naar een volgend dorp brengen omdat daar meer ‘gedeeld’ wordt.
Voor mij niet gelaten.
Gisteren besefte ik dat ik niks in huis had voor eventuele zingerkes. In onze rustige straat krijgen we er nooit veel, maar je zal altijd zien … als je niets in huis hebt, komen ze massaal. En wie wil er graag het risico lopen om het liedje ‘Hoog huis, laag huis … Er zit een gierige pin in huis’ te horen te krijgen?

Ik om zes uur gisteravond nog naar de Colruyt waar alle schabben met snoep (mini Mars, mini Snickers en van die dingen) zo goed als leeg waren. Ik heb gauw de laatste twee pakjes mini Nuts meegescharreld en een zak mandarijnen. De algemene regel is dat er tot 12u mag gezongen worden want in de namiddag moet natuurlijk het oudejaarsavonddiner bereid worden.
Het is nu 12u55 en ik heb welgeteld 4 zingerkes gehad.
Als er iemand behoefte heeft aan 16 mini Nuts en een zak mandarijnen? Laat maar weten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: