Ochtendmens

Mijn man is een ochtendmens. Ik iets minder, to say the least …
Hij staat op en begint nog voor hij ontbijt al direct te rommelen. Vaatwasser uitladen, droogkast aanzetten. En dat alles liefst met de radio op luid. Te luid voor mij in ieder geval, want ik zit ’s morgens het liefst in een stil huis. Zo ben ik dat ook gewend tijdens de normale werkweek. Hij staat twee uren voor mij op en dan houdt hij zich stil, maar op zaterdag heb ik altijd van jan.
En daar ontstond van de week wat irritatie over. 

Ik was als eerste opgestaan en dacht aldus even in alle rust en stilte mijn ontbijt te kunnen nuttigen, even te facebooken en mails te checken zoals ik dat alle dagen doe. Dat was mis gedacht. Ik stond nog maar amper in de badkamer toen ik beneden het gerinkel van glazen en bestek al hoorde. Nog erger werd het toen ik beneden kwam: radio aan, droogkast aan het draaien en een vrolijke man aan de eettafel. Ik kan er niet aan doen, maar dat maakt mij slechtgezind. Komt erbij dat ik mij de laatste tijd niet echt super voel, noch lichamelijk noch geestelijk, wat het er niet beter op maakt. 
Gelukkig duurt mijn slecht humeur nooit lang, maar het wordt wel een punt waaraan gewerkt moet worden tegen de tijd dat we op pensioen gaan …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Ochtendmens”

 1. Bert is ook een early bird. Ik een night owl. Gelukkig doet die alles in stilte.Het spijt me te lezen dat je je niet zo lekker voelt. Misschien is het de winter blues. Alhoewel ik hoor dat het in Belgie goed weer is. xxx…x

  Like

 2. Ondanks het warme weer toch wel wat winter blues. En ik vermoed dat mijn schildklier weer helemaal van slag is. Nog maar eens bloed laten nemen volgende week.

  Like

 3. Oh Mym, I am sorry .. it is difficult when you don't feel great and they want to be helpful and only end up being irritating. But he is a lovely man and I know you value him, irritating or not 🙂 Good luck with the doctors, I hope it is nothing serious at all. love

  Like

 4. Mijn lief heeft ook een ander ritme dan ik, ik heb veel meer slaap nodig en als ik niet moet gaan werken blijf ik liever lang genoeg liggen. Niet simpel als er iemand klaarwakker naast je ligt of overal begint te rommelen. Ik ken het gevoel.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: