Pensioentraining (2)

Onze week voorbereiding op pensioen zit erop. Het was een toffe week waarin we weer nieuwe mensen hebben leren kennen. 

Maar laat ik beginnen bij het begin … Omdat we maandagmorgen al om half tien in Oostduinkerke moesten zijn – zonder verkeer ongeveer een uur en drie kwartier rijden – zijn we al op zondag naar zee vertrokken. Het was prachtig weer en wij hadden er zin in, dus waren we al vroeg bij het geboekte hotel en na een koffieke zijn we langs het brede strand en door de duinen naar Koksijde gelopen alwaar we op een zonovergoten terras genoten hebben van lekkere soletjes (slibtongen). Tegen de avond ingecheckt in Hof ter Duinen waar ik een ‘Horizon’ arrangement geboekt had, dwz kamer + ontbijt en diner in hun restaurant Bistronomie Eglantier. Upgrade gekregen naar een superior kamer en heerlijk gegeten in het restaurant, zeker voor herhaling vatbaar!
Na het ontbijt reden we dan de 5 km naar Ter Helme waar we tot vrijdag intern waren voor onze pensioentraining. Deze week wordt door veel (grote) bedrijven aangeboden aan hun werknemers met partner als appreciatie voor hun jarenlange trouwe inzet. Ter Helme is een vakantiecentrum dat buiten de schoolvakanties ook gebruikt wordt voor seminaries, zeeklassen en dergelijke. De accomodatie was eenvoudig (een ruime studio) maar alles was voorhanden en we hebben er drie keer per dag heel lekker gegeten. Al was dat natuurlijk niet de hoofdbedoeling van ons verblijf aldaar, maar lekker tafelen in fijn gezelschap is sowieso een prettige bijkomstigheid.  
Het stramien van het seminarie was iedere dag hetzelfde: van 9u30 tot 12u30 en van 16u tot 18u30 lezingen/voordrachten/groepsgesprekken. ’s Middags samen lunchen, ’s avonds samen dineren en na de middag 2 uren vrij om te wandelen, een terrasje te doen, een uiltje te knappen, enz.

Allerlei thema’s kwamen aan bod, elke deelnemer (we waren met 20) kon zijn zegje doen, en buiten luisteren naar de sprekers (een arts, een notaris en een financieel expert) hebben we vooral heel veel gelachen en plezier gehad met elkaar.
Of we ook veel geleerd hebben? Natuurlijk hebben we er wel wat van opgestoken maar de vraag ‘ga ik op pensioen of niet’, die blijft vooralsnog onbeantwoord. 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “Pensioentraining (2)”

 1. Oh, my husband worked way past retirement age then we sold our house and moved and ended up living in Argentina where we were so happy ! I like to look back on those years as more adventures and fun when there was no work to get in the way .. having a new fun life instead of the old day to day life .. with work getting in the way :)Retirement is the beginning of adventures, remember that !

  Like

 2. Nu ik jou al een tijdje volg, geloof ik niet dat het \”zwarte gat\” zich erg dreigend zal,laten gelden. Volgens mij weten jullie allang hoe je vrije tijd het best kan invullen 😀

  Like

 3. Daar zijn wij zelf niet zo zeker van Nell. We hebben nu allebei nog onze drukke bezigheden en hebben geen tijd om ons te vervelen in onze vrije tijd. Ons inkomen gaat er dan ook met 60% op achteruit en we hebben voorlopig beiden nog geen zin om onze huidige levensstijl aan te passen.

  Like

 4. Daar zou ik nu echt niet over twijfelen hoor en het gewoon doen ! (en ik vermoed dat groepsverzekering van je echtgenoot ook wel zal helpen om het loonverlies te compeseren !!!)

  Like

 5. Goh, ik geef eigenlijk mijn drie halve dagen werken per week nog niet graag op. Ik doe dat gewoon graag. Mijn man idem. Zelfs mijn voorstel dat hij een dag minder zou werken om alvast te wennen, heeft hij afgewimpeld.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: