Granola

Granola … een maand geleden zei ik nog dat dit eten voor vogels was en niks voor mij. Toen wist ik nog niet dat granola echt superlekker is, én voedzaam bovendien. Niet de granola die je in de winkel koopt, want daar zit niet in wat ik specifiek nodig heb. Ik maak mijn granola zelf. Met een beetje graanvlokken (niet te veel, want dan kan ik even goed brood eten), wat pitten en zaden en vooral heel veel verschillende noten. En afgekruid met kaneel en vanille.
Maandag is granola-dag en dan maak ik ineens genoeg voor de hele week. Er wordt gehakt en gehusseld en het hele huis ruikt ernaar als de granola in de oven zit. Eens afgekoeld gaan er nog diverse bessen bij. ’s Morgens wat Turkse of Griekse yoghurt erover en wat vers seizoensfruit en smullen maar.
Mijn recept ©:
2 el. havervlokken
2 el. speltvlokken
150 g noten (hazelnoten, paranoten, amandelen, okkernoten, …)
2 el. pompoenpitten
2 el. zonnebloempitten
1 el. lijnzaad
1 el. kaneel
snuifje vanille 
3 el. honing
2 el. kokosolie
gedroogde moerbeibessen
gedroogde incabessen
gedroogde cranberries
Oven voorverwarmen op 180°C. 
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Noten in stukken hakken.
Alle vaste ingrediënten door elkaar roeren in een grote kom. 
Kaneel en vanille (gemalen) toevoegen.
Olie en honing toevoegen.
Alles goed mengen.
De granola uitstrooien over de bakplaat en 20 min. in de oven zetten.
Regelmatig omroeren zodat het niet aanbrandt.
Uit de oven nemen en laten afkoelen.
Gedroogde vruchten toevoegen en onder elkaar roeren. 
Bewaren in een goed afsluitbare pot (tupperware).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Granola”

  1. Wecome to the wonderful world of bird feed ! Haha. Dat is nogal eens een clichéke, eh. lolAls ik door mijn oude doos musli heen ben, ga ik je recept uitproberen.Ik ben al blij dat er geen rozijnen inzitten, want dat is volgens mij devil's food.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: