Strijken

Telkens ik dit tafelkleedje strijk, denk ik aan mijn moeder. Nog niet zo lang geleden, goed anderhalf jaar, deed zij dit voor mij en dat al sinds ik het kreeg van een of andere oude tante als trouwcadeau. Er zit nogal wat kant in en rond en zij maakte er een erezaak van om met haar engelengeduld al die stukjes kant tot in de kleinste details netjes uit te strijken … nadat het tafelkleedje eerst een vorstelijke behandeling had gekregen met zelf aangemaakt stijfsel van Remy. Wie doet dat nog dezer dagen? Ik kreeg telkens een tafelkleedje terug dat net uit de verpakking leek te komen.

Nu strijk ik het noodgedwongen zelf. En ik gebruik een spuitbus stijfsel. Het begint me steeds beter te lukken maar zo mooi als zij het kon … ik betwijfel het. Dank u, mam, om dat (en al die andere dingen) bijna 38 jaar te hebben willen doen. 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “Strijken”

 1. Poeh sterkte, bij mij staat het zweet al in de nek van het boodschappen doen. De strijk kan ik rondom 12.00 ophalen ;-). Ik zal aan je denken vanochtend.

  Like

 2. Het hele strijkprobleem bestaat hier eigenlijk niet zo. Ik hang alles ongestreken in de kast en pas als ik het aantrek strijk ik het even, soms een avond van tevoren. En R strijkt zijn eigen overhemden en shirts, want ik doe het tóch niet goed:-))Alleen bij het inpakken voor de vakantie, dan heb je geen keus.

  Like

 3. Ik doe zelf ook maar de helft van de strijk hoor Agnes. M. doet broeken en overhemden, ik het 'plat goed' (pulls, T-shirts, enz.) Dus eigenlijk valt het nog wel mee. Maar … als je 't drie weken laat liggen, dan krijg je wel een berg bij elkaar. Zeker met zo'n weer!

  Like

 4. Fantastish mooi tafelkleedje, Myriam. En ja, ongetwijfeld zal dit wel herinneringen oproepen.Mijn vragen zijn : Gebruik je dat om eten op te serveren ? Heb je daar dan nooit vlekken op ? En indien wel, hoe krijg je die er in godsnaam uit zonder al te veel agressieve middelen te gebruiken ?

  Like

 5. 't Is een tafelkleedje voor de salontafel. En ja, ook daar wordt er wel eens op gemorst. Laatst nog een glas wijn … Ik wrijf de vlek dan goed in met ossengalzeep voor ik het in de machine steek en ik was het op 60°. En het ziet er weer uit als nieuw.

  Like

 6. Ja, is echt een super product en werkt voor alle vlekken! En het kost niks. Je moet wel een stuk (zoals een stuk zeep) kopen, geen fles want die is niet zo efficiënt. Als je je adres geeft stuur ik je een stuk op.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: