Cucina Marangon

Mijn Albert Heijn restaurantactiekaartje was vol, dus tijd om een restaurantje uit te zoeken dat aan de actie deelnam. Heel fijn dat ook restaurants in Vlaanderen meedoen. Tussen de deelnemers vond ik ook het toppertje Cucina Marangon waar we een paar jaar geleden tijdens een restaurantweek al eens gegeten hadden. 

Zoals gebruikelijk met dit soort acties was het een vast driegangenmenu (39,95 euro) met de mogelijkheid uit te breiden met een extra gang (10 euro), wat wij gedaan hebben.

Om te beginnen drie amuses: kipsalade, aardappelkoekje met een stukje nog warme focaccia, kumato kerstomaat met buffelmozzarella

Voorgerecht (extra gerecht): kruidenslaatje met krokante makreel, rucola crème, pancetta en ansjovismayonaise. Nota: het kerstomaatje bij de salade was gepeld! 
Tussengerecht: vier grote cannelloni (vers uiteraard) gevuld met pittig kalfsgehakt, crudaiola van San Marzano tomaten en ricotta. Als groot liefhebber van pasta was dit mijn favoriete gerecht. Zeer eenvoudig en puur, zoals het de Italiaanse keuken betaamt.
Het hoofdgerecht bestond uit getrancheerde entrecôte met vier groenten (waaronder verse doperwtjes en tuinboontjes), saffraanrisotto en runderjus natuur. De risotto heb ik persoonlijk liever iets smeuiiger. 
Het dessert was een aardbeiensymfonie van vier bereidingen met aardbei: panna cotta van aardbei, basilicumijs (heerlijk!), aardbeientaartje met  meringue, tiramisu van aardbei. 

Bij dit alles dronken we, na de prosecco, een lekkere Sicilaanse wijn: Terrale Oro Nero d’Avola van Terre Siciliane. 
Enkele kleine foutjes die niet onoverkomelijk zijn: er stonden geen broodbordjes waardoor het tafelkleed al snel vol kruimels lag. Moesten de kruimels na de maaltijd worden opgeveegd, dan had ik er minder een probleem mee gehad, maar dessert eten aan een tafel die vol kruimels ligt, dat vind ik niet prettig. Schoonheidsfoutje van de garçon want de flamboyante vrouw des huizes hebben we helaas deze keer niet gezien wat ik wel spijtig vond. 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: