Zullen we of zullen we niet …

… op pensioen gaan … Het is een vraag die ons nogal bezighoudt de laatste tijd. Het is ook niet zomaar een beslissing die je in één-twee-drie neemt want het bepaalt wel de laatste fase van je leven. We kunnen, als we dat willen, allebei volgend jaar op (vervroegd) pensioen want dan hebben we er een carrière van 40 jaar op zitten en zijn we 62. Een mooie leeftijd om nog meer te genieten van het leven dan we nu al doen. Vraag is: zijn we eraan toe? Hoe weet je of je eraan toe bent?
Mijn accountant gaat nu wat rekensommetjes maken om ons alvast op dat punt gerust te stellen, of net niet. En verder gaan we in oktober, op kosten van manlief zijn bedrijf, een vijfdaags seminarie volgen aan zee waar alle aspecten van het op-pensioen-zijn belicht worden.
Wordt vast en zeker vervolgd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

8 gedachten over “Zullen we of zullen we niet …”

 1. My husband counted down the days until he was retirement age then he walked out the door at the end of that last day and never looked back. We traveled, we lived in different places and enjoyed being together all day every day.I have those wonderful memories and I am thankful for them. If you can afford it, do it. You will never regret it.

  Like

 2. At this point we really don't know. We both still enjoy our jobs, and we have a good life. With M's 62 days of paid leave and my freelance job we can travel as much as we want, which we do! The reason for (eventual) retirement is that the laws change every year and we don't want to end up having to work until age 67. Thinking and pondering …

  Like

 3. Ja, gezondheid is natuurlijk ook een belangrijk aspect. En dat is een factor die je helemaal niet in de hand hebt. Na het seminarie nemen we een beslissing. Spannend!

  Like

 4. Ik zou zeker ook niet aarzelen om het te doen. Na 40 jaar werken denk ik dat het tijd is om nu te genieten. Eigenlijk zeg ik dit ook een beetje in eigenbelang, ahjaaaaa…zo kunnen jullie nog meer reizen en kan ik genieten van jouw prachtige verslagen hier hihi 🙂

  Like

 5. Ik zou het ook weten hoor, en ik vind dat nogal straf dat bij man-lief er een 5-daags congres georganiseerd wordt om alle voor en nadelen op een rijtje te zetten amai !!!!

  Like

 6. Ja, ik werk ook in een multination, maar die organiseren zo'n dingen niet hoor :-p(+ 11.000 man wereldwijd)

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: