Le chant des cigales

Even een weekje naar La Douce France geweest. Op de luchthaven Perpignan-Rivesaltes werden we begroet door het luide gezang van de krekels. Heerlijk om weer eens in Zuid-Frankrijk te zijn. Deze vakantie was in eerste instantie bedoeld als verlenging van manlief zijn fietsvakantie in de Pyreneeën die vanwege een ongeval eerder dit jaar niet is kunnen doorgaan. De vakantie in Frankrijk heb ik wel gewoon laten doorgaan … een extra vakantie laat ik me niet zomaar door de neus boren! 
Zaterdag 4 juli om 10u30 thuis vertrokken naar Brussels South Airport (zeg maar Charleroi) en om 16u30 waren we al ingecheckt in ons hotel in Saint-Cyprien. Ideaal. Ik zou het echt niet meer anders willen. 
Het zou een rustvakantie worden, en dat ís het ook geworden. Ons hotel had een heerlijk zwembad dat we bijna altijd voor ons alleen hadden … het was een golfhotel, dus de meeste gasten hadden andere bezigheden. 
Verder zijn we een dag naar Cadaqués in Spanje geweest en een halve dag naar Collioure. We kennen de streek van eerdere vakanties en hadden er geen behoefte aan om veel rond te rijden. In totaal hebben we dan ook maar 346 km gereden met onze Renault Twingo.

Ons hotel, Le Mas d’Huston, was schitterend gelegen te midden een 9 + 18 holes golfterrein. Rust verzekerd en groen alom. Het is een klein resort met ruime kamers die zich in een aparte vleugel bevinden, weg van het restaurant, de bar en de hustle & bustle van het golfgebeuren. Alles erop en eraan, gewoon zoals het hoort in dit segment. Het hotel is wel wat verouderd en kan hier en daar een opknapbeurt gebruiken, maar de kamer was proper en het kingsize bed (2 x 2 meter) was super. 

We hebben de hele week heel warm weer gehad. Eén voormiddag was het bewolkt, voor de rest altijd brandende zon. Voor mij te warm, manlief heeft genoten! En verder hebben we (te) veel en lekker gegeten en gedronken. 
Op naar de volgende vakantie!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Le chant des cigales”

  1. I don't know how you two do it but you look as young as you were when I first \”met\” you … years and years ago !Enjoy your holiday 🙂

    Like

  2. Mooie korte vakantie Myriam. Ik vind het een schitterende streek daar tussen Cadaqués en Collioure.Heb je nog iets in het verschiet dit jaar. Zal vast wel. 😉

    Like

  3. Ja hoor! We gaan nog vier dagen fietsen aan de Moezel begin september en eind september een week naar Turkije met zoon en schoondochter.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: