Mijn mooie stad

Mijn mooie stad, dat is Antwerpen natuurlijk! Al heb ik er nooit gewoond, toch noem ik Antwerpen altijd ‘mijn’ stad. Mijn mooie stad, waarover ik gisteren weer veel heb bijgeleerd.

Het Stadhuis van Antwerpen bestaat dit jaar 450 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren (en omdat de stad dringend heel veel centjes nodig heeft) kan je één jaar lang – nog tot 21 februari 2016 – op woensdag en zondag het stadhuis bezoeken onder leiding van een gids. Van zo gauw de tickets vrijgegeven werden heb ik er onmiddellijk besteld. En gelukkig want ze zijn allemaal uitverkocht!

Het was een enorm interessant bezoek met een gids die ons twee uren lang aan zijn lippen gekluisterd hield. Alles hebben we kunnen zien, van kelder tot zolder, de raadszaal, de trouwzaal, de imposante hall, de prachtige kunstwerken overal, de wandeling over de galerij met schitterend uitzicht over de Grote Markt en de gildenhuizen. Wat was ik weer trots op mijn stad gisteren …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Mijn mooie stad”

  1. Mooie blog en terecht dat je trots bent op jouw stad. Ik kom als rasechte westvlaming heel graag naar 't Stad! 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: