Giardini

Uit eten met vrienden, en het was aan onze beurt om een restaurant uit te kiezen. ‘Onze’ beurt wil dan zeggen dat het mijn beurt is, want manlief kiest altijd voor de gemakkelijkste weg: kiest gij maar …

Toevallig reden we voorbij Restaurant Giardini in Schoten en dat zag er een mooie locatie uit. Ik had er wel zin in maar ik was eerlijk gezegd ook wat wantrouwend. Dit restaurant is al verschillende keren van eigenaar veranderd en dat is gewoonlijk geen goed teken. Maar de kaart zag er aantrekkelijk uit en als je ’t niet probeert, dan weet je ’t niet. Zo simpel is dat.

Het restaurant is ondergebracht in een statige villa (zoals er zoveel staan daar in de buurt) en ingericht in landelijke stijl met comfortabele armstoelen en ruime, mooi gedekte tafels. Veel privacy! Het is licht en luchtig, niet alleen dankzij de lichte kleuren waarin het gedecoreerd is, maar zeker ook dankzij de glazen wand die het restaurant scheidt van het mooie terras. Ideaal om te aperitieven of op een mooie zomeravond te dineren.

Zoals gezegd: een aantrekkelijke kaart met een zeer aantrekkelijk geprijsd viergangenmenu (45 euro) met keuze uit een zestal voorgerechten en evenveel hoofdgerechten, twee tussengerechten en drie desserts.

Om te beginnen een amuse uit drie delen waarvan ik mij nog een cappuccino van knolselder herinner.

Als voorgerecht namen twee van ons de smeuïge kreeftenkroketjes met krokante peterselie en de twee anderen de ravioli gevuld met krab, waterkers en een langoustinesausje. Subliem, vooral de saus bij mijn ravioli.

Als tussengerechtje kozen we alle vier voor de kreeftensoep geparfumeerd met Cognac. Een volle kreeftensmaak, niet te zout … een voltreffer!

Voor de hoofdgerechten scheidden onze wegen zich. Eénmaal eendenborstfilet met voorjaarsgroentjes en geparfumeerd met sinaasappel, éénmaal grietfilet met een witte wijnsaus, kort gebakken groenten en aardappelpuree en tweemaal krokant gebakken kwartelfilets  met hun jus, groentjes en een puree met spekjes. Tja, ik val in herhaling maar ook dit was allemaal erg lekker, goed op smaak en mooi gepresenteerd.

We kozen alle vier eensgezind voor het zoete dessert: crème van mascarpone en perzik en vanilleijs. Dit werd geserveerd in twee glaasjes: een met de mascarponecrème en een tweede glaasje met het lekkere vanilleijs met chocoladeschaafsel. Misschien een beetje aan de zware kant, maar wel super lekker.

En het kon niet op want blijkbaar zat er ook nog koffie of thee bij inbegrepen in de prijs van het menu.

Prijs/kwaliteit: super!

Ze hebben ook een traiteurdienst en daar ga ik zeker een keer gebruik van maken.

Geen foto’s van de gerechten helaas. Dat vind ik storend als er vrienden bij zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: