Mai Thai Cuisine

We deden een namiddagje Antwerpen vandaag want er moest een bestelling worden opgehaald. Met zo’n mooi weer wilden we natuurlijk ook uitgebreid terrassen en voor we het wisten was het etenstijd. Nu hadden we al uitgebreid geaperitiefd en daarbij wat borrelhapjes gegeten. Echt honger hadden we niet meer, maar we hadden zoiets van ‘als we iets tegenkomen wat ons aanspreekt, dan doen we dat gewoon’.

En zo kwamen we voorbij Mai Thai Cuisine op de over-toeristische Suikerrui. De Thaise keuken is mij volledig onbekend, maar ik wilde ze wel eens leren kennen. Normaal gezien ben ik helemaal niet zo avontuurlijk, maar na een paar cava’s gaat dat allemaal wat beter. šŸ˜‰

We hadden geluk: het terras zat helemaal vol, binnen was er nog net Ć©Ć©n (klein) tafeltje voor twee vrij. Het restaurant is niet heel groot, een dertigtal couverts beneden, zestien boven. We werden vriendelijk ontvangen en hadden al snel onze keuze gemaakt uit de uitgebreide kaart. Alleen een hoofdgerecht zouden we nemen vanwege het kleine hongertje. Manlief bestelde Gaeng Phed Ped Yaan, filet van eend in rode curry met kokosmelk, ananas, lychee en druiven, een gerecht gemarkeerd met Ć©Ć©n pepertje ; ikzelf Kai Phad Med Ma-muang, een wokgerecht met kip, cashew noten en ananas, zonder pepertje. Ik houd niet van pikant, ook niet van een beetje pikant.

De curry werd opgediend in een aardewerken potje dat op een verwarmer stond. Beide gerechten werden geserveerd met witte rijst en met Thaise noedels die heel lekker waren. Er werd mooi servies gebruikt en we kregen een stoffen servet. Vind ik toch wel belangrijk.

We hebben lekker gegeten. Voor mijn man had het best wat pittiger mogen zijn, maar na een eerdere ervaring bij een Thai in Antwerpen (Seree Thai) vond hij het verstandiger om maar een beetje op veilig te spelen. Volgende keer gaat hij voor twee pepertjes … minstens!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

EĆ©n gedachte over “Mai Thai Cuisine”

  1. Mooi verslag! Ik eet graag Thais, ben me aan het verdiepen in hun kookkunst en wil ook zelf eens proberen om die gerechten te maken

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: