Zilverden revisited

Na twee en een halve week binnen zitten – één lunch met de vriendinnen niet te na gesproken – zijn manlief en ik deze middag nog eens naar de Zilverden geweest om te lunchen. Tijdens de kerstperiode deden zij ook traiteurdienst en ik had voor kerst een volledig diner voor ons beiden besteld, van aperitiefhapjes tot en met dessert. Dat was echt heel erg lekker en verzorgd. Veel beter dan ik in mijn herinnering had van de laatste keer dat we bij hen gegeten hebben.

Zodoende wou ik er graag nog eens naartoe voor de lunch. We kozen een tafeltje aan het raam, vol in de zon. Zalig!

Als aperitiefhapje kwam er een schaaltje met mousse van Breydelham, crumble van spek en een schepje knalgroene saus. Ook een huisgebakken – nog warm – broodje met boter en aïoli.

Als voorgerecht een klein slaatje met twee heerlijk smeuïge garnaalkroketjes en nog wat losse garnaaltjes en als hoofdgerecht op het vel gebakken skrei op een bedje van duxelles met een romige aardappel-savooicrème en een knalgeel sausje. Heel mooi om te zien en superlekker om te eten! Geen frutsels, gewoon (h)eerlijke gerechten.

Bij de koffie kwam er nog voor ieder een gevulde praline van zwarte chocolade en een cakeje.

Conclusie: het hoeft niet altijd duur te zijn om lekker te zijn. En dat was het!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: