Manlief is weer thuis …

Na een kort ziekenhuisverblijf mocht ik vanmorgen manlief gaan ophalen in het ziekenhuis. En nu zit hij thuis … te zitten. De altijd zo actieve man zit in zijn zetel en buiten een paar stappen zetten met behulp van twee krukken kan hij niks.

Ik word bijna depressief als ik eraan denk dat ik vijf dagen geleden nog een sportieve man had met een afgetraind lichaam. En dat die sportieve man nu verder moet met een titanium heupprothese in zijn lijf die nog alle kanten op kan. Wordt het aanvaard door het lichaam? Gaat het ontsteken? Gaat de prothese luxeren? Maandenlang zal hij buiten strijd zijn. Al minstens tot 27 april is hij werkonbekwaam.

Vanaf maandag gaat hij intensief trainen in de gymzaal van het ziekenhuis onder begeleiding van allerlei therapeuten. Met minuscule stapjes hoopt hij toch over een half jaar weer op zijn Heilige Fiets te zitten …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

8 gedachten over “Manlief is weer thuis …”

 1. Wat een ellende Myriam, vooral voor je man. Begint hij niet stillekens na te denken om een ander vervoermiddel nar het werk te nemen en een tandem voor jullie samen? Wens hem een goed en snel herstel Lisa

  Like

 2. Ja Lisa, wie niet horen wil moet voelen. Er was ijzel voorspeld, maar hij wou persé toch met de fiets. Al heeft hij nu wel een schrik gepakt want hij heeft heel veel pijn gehad.

  Like

 3. Ik hoop voor jullie op een snel en goed herstel. Wat kan je leven toch plotsklaps anders lopen dan dat je gepland hebt hè…

  Like

 4. Dank je Agnes. Voorlopig gaat het goed hoor. In huis loopt hij al zonder krukken en morgen mag hij bij de fysio al op de hometrainer. Het klopt dus wel dat herstel veel sneller gaat als je in tiptop conditie bent.

  Like

 5. I have only heard good things from people I know that have had replacements, hip and knee, they were active people, and now they don't have any issues or pain with their replacements and they run, walk, go to the gym, etc. Amazing – sometimes I think how cool it would be to be BIONIC 🙂 Wishing him speedy recovery and that he's back to riding his bike in the next month… and everything is back to normal!!!!!!!

  Like

 6. Thanks, Sabrina. I am really surprised at how much progress he has made in less than a week. He walks pretty good without crutches (in the house) and he's allowed to use the hometrainer a few times a day.

  Like

 7. O, maar ik vermoed dat zijn herstel veel sneller zal gaan dan je nu denkt. Je man is gezond en fit. Als hij een beetje flink meewerkt met de therapeut en niet te bang is ( ook weer niet te overnoedig natuurlijk) zal hij snel opknappen. En als hij beter is, krijgt hij een fiets met zijwieltjes …. 😆

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: