Social media

Social media hebben dikwijls een slechte naam. Gegevens die je deelt worden opgeslagen en kunnen later tegen je gebruikt worden, social media zijn laagdrempelige platformen voor online pesten, zijn vaak gehoorde nadelen.

Aan de andere kant gebeuren er ook mooie dingen op social media. Deze week heb ik op Facebook en Twitter weer een knap staaltje van solidariteit gezien.

Bij de betoging in Brussel op 6 november – die helemaal uit de hand liep, een regelrechte schande was het – waren verschillende auto’s vernield en in brand gestoken. Zo ook het autootje van ene meneer Abdeslam El Gharrafi. De man was er kapot van want hij had die auto nodig voor zijn bedrijfje.

Dat bracht social media gebruiker Bruno Dillen op het idee een crowdfunding campagne te organiseren. Het was de bedoeling om 2000 euro bij elkaar te krijgen voor Abdeslam maar de oproep “Let’s get this man a new car” werd zo warm onthaald op Twitter en Facebook dat hij tot op vandaag al 18.800 euro opleverde. Zo kunnen ook andere gedupeerden geholpen worden. Ik vond het een prachtig initiatief en het maakt me vooral blij dat “solidariteit” nog altijd geen loos woord is.

Social media? Nog zo slecht niet!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: