Vicky

Vicky is niet meer. Vicky is vermoord door haar eigen man. Vicky? Wie is Vicky?

Vicky Ntozini is – of beter, Vicky was – de eigenaresse van een B&B in Khayelitsha, een township in Kaapstad. Tijdens onze reis door Zuid-Afrika bezochten wij deze grote township (er woonden hier destijds 1.2 miljoen mensen op een hoopje bij elkaar) in het gezelschap van Vicky’s kleinzoon. Op deze manier maakten wij ook kennis met Vicky die hier in 1999 een bed & breakfast had geopend. Een merkwaardige vrouw, zeer trots op haar afkomst.

Vicky had midden in de township een shack – een primitief huisje met een golfplaten dak – waar ze woonde met haar man en zes kinderen. In dat huisje verhuurde Vicky twee piepkleine kamertjes aan toeristen die eens van het leven in een township wilden proeven. Letterlijk, want Vicky bereidde ook maaltijden voor haar gasten. En ze dompelde hen onder in de cultuur van de Xhosa, haar volk waar ze zo trots op was.

Vicky heeft destijds grote indruk op mij gemaakt. Zij was een voorbeeld voor jonge ondernemers, een voorvechter en een fantastisch ambassadeur voor de stad én voor het township toerisme want dankzij Vicky zijn er ondertussen al veel meer township B&B’s.

Heel toevallig, omdat er op een travel forum iemand vroeg naar bijzondere accomodatie in Kaapstad, viel mijn oog op een krantenartikel uit 2012 en daar las ik over het droevige einde van Vicky Ntozini.  

Rest in peace, Vicky.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Vicky”

  1. That is so very sad!!!!! Especially since she made such an impression and from what you say someone so full of life and cheer!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: