Het Lelijke Eendje

Afgelopen woensdag hebben wij deelgenomen aan de gezamenlijke actie van IENS en AH: tweede driegangenmenu gratis bij inlevering van een volle spaarkaart. En wel bij Het Lelijke Eendje, het bistro-zusje van Restaurant De Zwaan in Etten-Leur. De Zwaan was destijds onze eerste ervaring met een sterrenrestaurant en niet direct een voltreffer …

Het Lelijke Eendje beviel ons beter. Gezellig, klein, intiem, een echte Franse bistro. Toegegeven, de tafeltjes stonden misschien wat dicht op elkaar en de akoestiek was niet om over naar huis te schrijven, maar dat is in een Parijse bistro net hetzelfde.

Menukaartjes stonden op de tafels – we waren duidelijk niet de enigen met een volle spaarkaart – en de tafels waren gedekt met zilveren bestek (een stokpaardje van mij) en een stoffen servet. Netjes!
Er was keuze tussen telkens twee voor-, hoofd- en nagerechten. Er was ook een mogelijkheid om het menu uit te breiden met een voorgerecht en een kaasgang, allebei tegen meerprijs. Wij hebben het voorgerecht als extra genomen.

Wat ik dan weer niet begrijp is dat je moet betalen voor brood en boter. Dit lijkt me echt weer Hollandse zuinigheid, ik durf het zelfs gierigheid te noemen. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik het meemaak in Nederland. Wat kosten nu een paar sneetjes brood? Bij een menu van 35 euro (45 euro, incl. extra voorgerecht) verwacht ik dat er gewoon een mandje brood op tafel komt, zoals het hoort. Ik stop graag een stukje brood in mijn mond voor ik een slok wijn neem. Maar betalen voor brood? No way!

Voor het overige alleen maar lovende woorden. Bediening was prima, tempo was perfect, en we hebben ook nog eens lekker gegeten tegen een goede prijs.

Photo credit: foto van het internet geplukt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: