In de Oude Stempel

Ik had nog eens een Groupon gekocht. Was lang geleden, maar deze wou ik toch niet laten liggen, aan 55 euro voor een vijfgangen diner (voor twee!). In de Oude Stempel in Steenbergen krijgt namelijk zeer goede kritieken op Iens en op Diningcity.

En terecht, zo bleek. Het restaurant is zeer aangenaam, licht en luchtig met een hoog plafond, een mooie houten vloer, ruime tafels, heerlijke armstoelen. Erg mooie en comfortabele paarse armstoelen … als de mijne versleten zijn wil ik ook paarse armstoelen in de eetkamer. Wat natuurlijk belangrijker is dan inrichting en sfeer (hoewel?), zijn de gerechten. Ook deze waren stuk voor stuk zeer lekker en mooi gepresenteerd. Niet de meest exclusieve ingrediënten maar wel eerlijke producten van het seizoen, lekker bereid en met bijzondere toevoegingen onder de vorm van crèmes, toefjes, enz.

We begonnen met 3 aperitiefhapjes (geconfijte kerstomaatjes, stengels, dip van serranoham) bij de prosecco, gevolgd door 3 amuses: glaasje gazpacho (pittig!), geitenkaas, en stukjes krokante kippenhuid met piccalilly en honing. Allemaal erg lekker.

Het eerste gerecht was Noordzeekrab met yuzu en nog van alles wat ik niet heb onthouden, het tweede gerecht rundstartaar met onder andere een prachtig gepocheerd kwarteleitje, het derde gerecht kabeljauw (deze had iets meer kruiding mogen hebben) met artisjok, het vierde gerecht eendenborst met polenta en diverse wortelrondjes, en het dessert was een bordje op basis van perzik. Heerlijk!

Ze hebben een ruime keuze aan open wijnen (vanwege de wijnarrangementen natuurlijk – slechts 25 euro voor 5 wijnen, water, koffie of thee). Helaas voor ons geen wijnarrangement. Vijf glazen wijn vinden wij gewoon te veel (we hadden al een prosecco op). Wij hebben dus gekozen voor een Chileense chardonnay, een primitivo uit Puglia, en ik nam nog een glas Moscato d’Asti bij het dessert.

Bediening werd gedeeltelijk gedaan door een jongedame in opleiding. Erg vriendelijk en ze deed zo haar best om de gerechten goed aan te kondigen, maar het waren vaak zoveel ingrediëntjes dat ze soms de draad kwijt was. Dan werd ze snel te hulp geschoten door de ervaren zaalmedewerker.

Erg jammer dat er maar vier tafeltjes van twee bezet waren op deze zaterdagavond. Verontrustend vind ik dat. Zo’n mooi restaurant, met een fijne kaart en betaalbare menu’s, dat zou volle bak moeten zijn in het weekend … Wij willen in ieder geval nog wel eens terug.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: