Over pistolets en broodjes

 
Sinds ‘mijn’ bakker zijn zaak gesloten heeft omdat hij op pensioen ging en ze geen opvolger vonden, heb ik geen lekkere pistolets of broodjes meer gegeten. Bakker Jef maakte van die heel krokante maar luchtige pistolets. Alles wat ik tot nu toe gekocht heb lijkt er in de verste verte niet op. Te groot, te dik, te slap, te veel ‘brood’, …

Ik heb ondertussen alle bakkers van mijn dorp gehad – zegge en schrijve negen stuks (supermarktpistolets niet meegeteld, want die eet ik sowieso niet) – en geen enkele die echt voldoet.

Ik heb ook alle soorten pistolets gehad: tigers, boters, plaatpistolees, vloerkes, keizers, krokantjes, harde broodjes, stokbrood, … het was in vergelijking met de pistolets en broodjes van bakker Jef allemaal tweede (of derde) keus.

Ik denk dat ik maar eens in de naburige dorpen ga kijken of er daar nog wat beters te vinden is.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: