Boreas**, Heeze

Op deze zaterdagmiddag genoten van een heerlijke lunch, ter ere van mijn 60ste verjaardag (**), bij Restaurant Boreas in Heeze. Een eind rijden (anderhalf uur), maar het was de moeite waard.

Na een hele rist prachtige amuses volgde er voor mij een voorgerecht met krab – ik had aangegeven dat ik geen orgaanvlees eet – en voor manlief foie gras. Daarna kabeljauw met geitenboter en paddenstoeltjes en als hoofdgerecht Holsteiner rund. Als dessert verschillende dingetjes met perzik. En als afsluiter koffie met friandises. De friandises heb ik aan mij voorbij laten gaan, die konden er echt niet meer bij. Ook lekkere aangepaste wijnen die gul bijgeschonken werden. Alleen mocht de uitleg bij de wijnen voor mij wat minder hoogdravend. De hint van limoen en het vleugje cacao proef ik toch niet.

Het was allemaal prima in orde, zowel bediening als wat er op de borden lag. Alleen jammer dat wij bij het rundsvlees geen steakmes kregen (andere tafels wel). Dat had het snijden wat makkelijker gemaakt.

En wat voor mij echt een afknapper was, dat waren de lelijke stoelen (*). Ze zaten ook niet echt comfortabel en sneden in de rug bij het achterover leunen. Het hele interieur was eigenlijk totaal niet mijn stijl. Ik vond het er nogal goedkoop uitzien, met o.a. de glitterpanelen aan de muur. En ik gruw van vasttapijt. Niet alleen vanwege het zicht, maar ook omwille van hygiëne. Het blijft een stofnest. Als ik de inrichting vergelijk met die van Nuance** waar we vorig jaar mijn man zijn verjaardag gevierd hebben, ja, dan is het verschil in ‘klasse’ groot.

Maar qua eten? Top!

(*) Krijg ik vandaag 24/9 een mailtje van mevrouw Boreas dat ze ‘er ziek van is‘ dat ik haar stoelen niet mooi vond, ‘want ze kosten wel 1.800 euro per stuk‘. So what? Omdat iets veel geld kost moet iedereen het dan ook per definitie mooi vinden?! Des goûts et des couleurs, on ne discute pas!

(**) Van verschillende klanten weet ik dat er telkens een verrassingsdessertje is voor de jarige. Dat heb ik dus niet gekregen hoewel manlief duidelijk in zijn reservatiemail had vermeld dat het een lunch was ter gelegenheid van mijn verjaardag. Is het omdat we geen vaste klanten zijn? Of omdat we ‘maar’ Belgen zijn? Ik vind het in ieder geval niet erg netjes van Boreas. Weer even vergelijken met Nuance … daar kreeg manlief wel een extra verrassingsdessertje.   

Foto credit interieurfoto: Ad Wijgerde

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Boreas**, Heeze”

  1. Wow, zag er wel heel erg lekker uit 🙂 Ik denk dat ze vasttapijt hebben vanwege de akoestiek? Ik gruw van restaurants waar het klinkt als in een cafetaria van een school…. vasttapijt zal alvast helpen om de klanken wat te verzachten. (zoals ook gordijnen en stoffen tafellakens daarbij helpen)

    Like

  2. Het was ook heel erg lekker. Moest het mijn restaurant zijn, dan had ik daar een mooie lichte parketvloer in gelegd. Het is er tamelijk donker, ondanks de grote ramen aan de kant van de tuin (het was ook donker weer natuurlijk). Die bordeaux tapis plein maakte het er niet lichter op.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: