Weekendje Tongeren

We zijn nog eens een weekend naar Tongeren geweest … Twee jaar geleden had ik een overnachting + diner gewonnen in een hotelletje in Tongeren. Ik heb daar toen uitgebreid over geschreven, ook op review sites zoals Tripadvisor en HolidayCheck.

Enkele weken geleden werd ik gecontacteerd door de eigenaar of we zin hadden om nog eens te komen ‘voorslapen’. Ze hadden namelijk een nieuw hotelletje geopend.
Of wij daar zin in hadden? Natuurlijk hadden wij daar zin in.

Zo togen wij op vrijdag 8 augustus naar Boutique Hotel ’t Huys van Steyns. Een schitterend trapgevelpandje in het centrum van Tongeren, met 9 luxueuze kamers in belle époque stijl. Helemaal in dezelfde sfeer als Caelus VII waar we twee jaar eerder gelogeerd hadden. En de volgende morgen genoten we nog van een lekker ontbijtje. De volledige review staat op Tripadvisor.

De avond voordien hebben we gedineerd bij La Botte in Genk. Dat schoot me zo maar plots te binnen toen ik een restaurant in de buurt aan het zoeken was. De Siciliaanse chef/eigenaar van La Botte, Peppe Giacomazza, is bekend van Njam TV. Hij bereidt er altijd de heerlijkste gerechten. En dat doet hij – geholpen door zijn familie – ook in zijn restaurant. Hij is ook een zeer aimabel man, komt aan iedereen persoonlijk een handje geven en doet een klein praatje. Iedere gast krijgt evenveel aandacht, of je nu vaste klant of passant bent. En zo hoort het ook gewoon.

En wat hebben we gegeten? Vooraf “carpaccio van Holsteinrundsvlees in gin gemarineerd, afgewerkt met flinterdun gesneden artisjok, 24 jaar oude parmigiana reggiano afgewerkt met een crème van aceto balsamico”. Die crème … nog nooit zoiets lekker gegeten! Manlief had als hoofdgerecht “Ossobuco van het huis met risotto” en ik “Ravioli gevuld met burrata, overgoten met een sausje van pachinotomaatjes, basilicum en afgewerkt met gerijpte buffelkaas en kaviaar van olijfolie (nocellara)”. Ik heb geen foto’s, ik vond het niet gepast. 

Hier wil ik met plezier nog wel eens 120 km voor rijden want zo lekker heb ik in lang niet meer gegeten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: