Rascasse

Vanmiddag eindelijk na bijna vier weken binnen zitten nog eens samen uit geweest: lunchen bij Restaurant Rascasse. Heel in het begin toen ze pas open waren (2008) zijn we er een paar keer geweest en nadien is Rascasse een beetje in de vergeethoek geraakt. Bewust, vanwege toch wel aan de prijs want je kon er tot nog niet zo lang geleden alleen maar à la carte eten.

Ze stonden bij op de lijst van de Restaurantweek, een mooie gelegenheid voor een herhalingsbezoek. Ik had eigenlijk vorige week voor het diner gereserveerd, maar toen was ik zo ziek dat ik dat heb moeten annuleren. Gelukkig voelde ik me vandaag wel goed genoeg om even lekker te gaan lunchen.

Zoals de vorige keer ook nu weer een vast 3-gangenmenu met een extra tussengerecht tegen meerprijs. We gingen voor het volledige pakket. Ik heb ook een glaasje wijn gedronken, ondanks de zware antibiotica, en dat is me eigenlijk niet zo goed bekomen. Ik had slimmer moeten zijn.

Het menu (voorafgegaan door 3 amuses):
voorgerecht: twee bereidingen van makreel: [super lekker!]
-gemarineerd/radijs/selder/jus en sorbet van zuring, appel en selder/lavas
-lauwe bereiding/groene asperge/crème van artisjok+ansjovis/zeepeterselie/vinaigrette

extra tussengerecht: Noordzeekrab/venkelbereidingen/bouillon van strandkrabben/garnalen chips [viel wat tegen: de bouillon was voor mij té geconcentreerd]

hoofdgerecht: kalfsrug/maïsbereidingen/sojabonen [de kroket van maïs was heerlijk]

dessert: aardbeien/rabarber/ijs van zuring [dat laatste: verrassend lekker van smaak]

Heel jammer dat we niet op hun mooie terras konden zitten. Daar zijn ze volop aan het werken. Niet zo heel slim gezien om dat in de zomer te doen, maar ze zullen er vast hun redenen wel voor hebben.

 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Rascasse”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: