Geboekt!

De adrenaline stroomt door mijn lijf. Mijn droomreis is eindelijk geboekt. Al sinds 2001, toen we een stopover hadden in Abu Dhabi, heb ik een fascinatie voor het mystieke Midden Oosten. Het Arabië van de sjeiks, van de sultans, van de souks, het land van wierook en mirre, van bergen, wadi’s en woestijnen, en van kamelen. Een van de landen uit de sprookjes van duizend-en-een-nacht: Oman.

Het wordt een drieweekse self-drive. De grotere afstanden worden afgelegd met binnenlandse vluchten.

Waar ik vooral naar uitkijk is onze nacht in een tentenkamp – luxueus uiteraard – te midden van de Wahiba Sands Desert. Ik duim nu al voor een wolkenloze nacht met duizenden sterren …  

En omdat we dan toch in de buurt zijn, hebben we ineens maar een paar dagen Dubai bijgeboekt. Even kijken waar de beau monde zijn vrije tijd spendeert. Kwam ook gewoon beter uit met de vluchten.

Reisschema:

Dag 1: Dubai
Dag 2: Dubai
Dag 3: Dubai
Dag 4: Dubai
Dag 5: Khasab (Musandam)
Dag 6: Khasab (Musandam)
Dag 7: Muscat
Dag 8: Muscat
Dag 9: Muscat
Dag 10: Nizwa
Dag 11: Nizwa
Dag 12: Nizwa
Dag 13: Wabiba Sands Desert
Dag 14: Ras Al Jinz
Dag 15: Wadi Shab
Dag 16: Salalah (Dhofar)
Dag 17: Salalah (Dhofar)
Dag 18: Salalah (Dhofar) 
Dag 19: Dubai

2 intercontinentale vluchten
1 internationale vlucht
2 binnenvluchten
5 dagen huurwagen
7 dagen 4WD huurwagen
9 hotels

Het duurt nog even … nog bijna acht maanden om precies te zijn. Tijd genoeg om me goed in te lezen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

8 gedachten over “Geboekt!”

  1. Echt een self drive, met roadbook (route opgesteld in samenspraak met een reisagent in Nederland). Zelf met een 4WD de bergen, de wadi's en de woestijn in. Behalve de dune-bashing en één excursie in de bergen die ons aangeraden werd met een gids te doen. En Maurice die hoogtevrees heeft … in de buurt van ravijnen zal ik het stuur moeten overnemen denk ik. En ik heb nog van mijn leven niet off-road gereden (hij ook niet trouwens). Wordt een heel avontuur op onze oude dag. 😉

    Like

  2. Overdag wel, maar we moeten wel het roadbook volgen en 's avonds in de geboekte hotels inchecken zodat we ten allen tijde te traceren zijn. Vind ik voor mezelf ook wel een veilige gedachte eigenlijk.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: