De Kleine Toren van Baarland

 
De laatste dag van de Restaurantweek hebben we gegeten in Baarland. Waar? In Baarland, jawel. Baarland is een dorpje diep in de zak van Zuid-Beveland. Het restaurant dat we daar bezochten, De Kleine Toren van Baarland,is gevestigd in een voormalige gereformeerde kerk. Heel bijzonder! Hoge gewelven, glasramen, en achteraan zie je nog duidelijk het oksaal waar waarschijnlijk ooit een kerkorgel heeft gestaan. Het interieur is heel sober gehouden, in zwart en wit, en toch is het dankzij de keuze van de materialen niet koud.

Het restaurantgedeelte beslaat het volledige middenschip van de kerk. Toch staan er maar een veertiental mooi gedekte tafels – rond en rechthoekig – wat betekent dat je heel veel privacy hebt. Het galmt er wel een beetje wat onvermijdelijk is in zo’n gebouw maar het stoorde mij absoluut niet.

De verwelkoming door de jonge gastheer was hartelijk en, naar later zou blijken, waren ook de overige drie jonge zaalmedewerkers erg hartelijk en service-gericht.

Het Restaurantweekmenu van drie gangen kon worden uitgebreid met twee extra gangen. Manlief ging voor de vijf gangen, ikzelf heb het bij vier gangen gehouden. Starten deden we met cava waarbij twee fijne amuses werden geserveerd. Uiteraard kwam er ook heerlijk vers brood (bruin of wit naar keuze, werd steeds aangevuld) op tafel met lekkere Italiaanse olijfolie.

Dit stond er op het menu:
-gemarineerde coquille met Hollandse garnalen, avocado, suikermaïs en peterselie
-tongschar met Oosterscheldepaling, gele biet, Zeeuws spek en citroengras (extra 1)
-zeebaars met mousse van knolselder, prei, groene asperge en sojasaus (extra 2)
-gegrilde skrei met kalfswang, pompoen, zilverui, peultjes en schaaldierensaus
-dessert op basis van chocolade, passievrucht en vanille.

Helaas heb ik geen foto’s van de mooie gerechten want mijn fototoestel was plat en de foto’s die ik met mijn telefoon genomen heb zijn niet om aan te zien. Maar geloof me vrij: het waren stuk voor stuk mooie plaatjes van heerlijke gerechten!

Van ons krijgt De Kleine Toren op alle vlakken tien op tien. We hebben heerlijk gegeten en lekkere wijnen gedronken, de portionering was goed, de bediening (vier jonge mensen die hun vak kennen) was top, de locatie is uniek, de sfeer zat goed, het tempo was correct, en last but not least, een eerlijke prijssetting.

Als ik dit nu vergelijk met De Molen* waar we twee weken geleden gegeten hebben, dan kan ik alleen maar constateren dat de ervaring in De Kleine Toren er op alle vlakken bovenuit steekt. Het is niet de eerste keer dat ik dat heb met een sterrenrestaurant. Ik geloof dat het gewoon aan mij niet besteed is.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: