Taalvoutjes

Ik kan me enorm opwinden in taalfouten. Zeker als ik ze lees bij mensen die onze kinderen moeten leren lezen en schrijven. Een bloemlezing uit een blogbericht van een studente aan de lerarenopleiding in haar afstudeerjaar:

Maandag hadden we de ouders van xx opgehaald, dus zei hadden geluk dat dinsdag de afscheidsparade was.
Op stage wil het niet zo vlotte.
We hebben met hun naar de flamingo’s gekeken.
Ik weet dus niet wanneer een kind iemand uitscheld of boos is.
Er werd direct een Forensys onderzoek gestart. 
Onze bumber zat tegen onze banden aan.
De overgelopen 2 weken hebben we kunnen genieten van het eiland.
Daarna zijn we even kort in onze groep wezen kijken.

Ben ik nu een muggenzifter … of is het muggezifter? 😉

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Taalvoutjes”

  1. Nee hoor, Myriam, je bent zeker geen muggenzifter. Het is bar en boos gesteld met \”onze taal\”. Ik vermoed dat de tijdgeest daar debet aan is. Veel moderne communicatie verloopt via korte berichten (Twitter/SMS) Er worden veel afkortingen gebruikt. En daarin kun je veel wegmoffelen. Als jongeren dan een keer écht moeten schrijven, blijkt dat ze te weinig hebben opgelet tijdens hun studie. Het voorbeeld hierboven is trouwens om te huilen 😦

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: