Mijn moedertje


Moeke / Mutti 
°24/03/1930   –   06/01/2014

Vandaag hebben we afscheid genomen van mijn moedertje. Dat die dag ooit zou komen, dat wisten we allemaal, maar dat het zo plots en onverwacht zou zijn … neen, daar had niemand rekening mee gehouden.

Zo was nog zo fit, actief en levenslustig, ook al heeft ze in haar leven rake klappen gehad: twee kinderen verloren, en na een zwaar en jarenlang ziekbed mijn vader moeten afgeven toen ze zelf pas zestig was. Maar ze kwam er, met de enorme wilskracht die ze had, bovenop en zij werd de steun en toeverlaat van veel, heel veel mensen. Ons moeke, want zo werd ze genoemd. Niet alleen door ons, maar ook door onze vrienden en de vrienden van onze kinderen. Ze was ook een echte moeke voor iedereen rondom haar. Een moeke die heel veel gaf en nooit iets terugvroeg. Een moeke die altijd een ander op de eerste plaats zette en veel te weinig aan zichzelf dacht.

Nu is er alleen plaats voor verdriet maar over een tijd, als het wat gesleten is, zullen wij zeker herinneringen ophalen aan de zotte fratsen die ze uithaalde. Of beter gezegd, waar ze altijd vol overgave aan deelnam. Achterop de brommer bij de kleinzoon, in de Ligier met de andere kleinzoon, een gekke muts op haar hoofd, op de schommel in de speeltuin, … niets was haar te dol, ook al liep ze naar de vierentachtig.

De telefoon heeft niet stilgestaan de laatste dagen en altijd komt hetzelfde zinnetje terug: wat zal ik / wat zullen wij haar missen.

Zij was de beste moeder die wij ons konden wensen, de beste moeke/mutti voor haar kleinkinderen. 
Wat zullen wij haar missen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Mijn moedertje”

 1. Mooi Myriam. Wat een leuk en mooi mens moet het geweest zijn.Sterkte met het verwerken van dit grote verlies. XXXX

  Like

 2. I am so sorry to hear your sad news Mym… I am sending you many mental hugs, warm thoughts, and sincere sympathies….to you and your family. I love her photos!!! They give off such character and happiness. Take care!!!! xox

  Like

 3. Oh Myriam ! I am so sorry . Your mother was beautiful, I see why her daughter is so lovely. I know you are sad, I hope that all your memories and happiness will soften the sadness. I have learned that sometimes it helps if you continue to have your talks with her, even if they are just in your mind, she hears them and you will maybe feel a little better too. Love you, Candice

  Like

 4. Ik lees dit nu pas. Je hebt een bijzonder lief mens om vaak aan terug te denken. Sterkte ,er de verwerking, ook voor je gezin.Bert.

  Like

 5. Wat een prachtige vrouw is je moeder, Myriam! En wat een sterke, dappere oogopslag. Haar verlies zal pijnlijk zijn voor jou en je familie. Koester de mooie momenten samen en de liefde die ze jou/jullie gegeven heeft. Veel sterkte!

  Like

 6. Ja Nell, ze was gewoon een heel goed mens. Jammer dat wij niet geleerd hebben wat meer te zeggen hoeveel we van haar hielden. Dat was zo 'not done' bij ons.

  Like

 7. Oh, maar dat is ook zó herkenbaar, Myriam. Het is een soort natuurlijke gêne om te zeggen hoeveel je van je vader of moeder houdt. En nu het niet meer kan, voelt dat als spijt. Maar geloof me: zowel jij als zij wisten van de liefde voor elkaar. Iets wat goed is, behoeft niet altijd woorden.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: