Vinger

Gisteren even over en weer naar het ziekenhuis geweest voor een kleine heelkundige ingreep: ‘excisie cyste D3 links‘ staat er op de papieren van de chirrurg. In gewone mensentaal is dat het weghalen van een cyste op mijn vinger. Dit gebeurde in het Chirurgisch Dagcentrum in Wilrijk, een dagkliniek waar er uitsluitend ingrepen uitgevoerd worden waarvoor geen verblijf (overnachting) in het ziekenhuis nodig is. 

Wat mijzelf betreft: ik ben om 7u30 ingecheckt en om 10 uur stond ik alweer buiten. Snel en efficiënt! Terwijl ik op de operatie werd voorbereid werd manlief naar de lounge begeleid waar hij zich vrijelijk kon bedienen van koffie/thee/frisdrank en wat te knabbelen. En van free WiFi … niet onbelangrijk nu hij ook is toegetreden tot de geneugtes van de 21ste eeuw.

Het personeel was uitzonderlijk vriendelijk en geduldig en alles gebeurde op een zeer rustige en ontspannen manier. Dit komt zeker ten goede van de patiënt. Ik was dan ook helemaal niet zenuwachtig. De verschillende ruimtes en gangen zijn ook niet van dat steriele wit zoals in de meeste ziekenhuizen. Er zijn veel vrolijke kleuren gebruikt om het allemaal wat huiselijker te maken.

Na de ingreep en met mijn vinger in een onhandige spalk werd ook ik naar de lounge begeleid waar mijn lieve man het van de verpleegkundige heeft overgenomen en mij iets te snoepen en te drinken heeft gebracht. Ik voelde mij goed en ben tien minuten later uitgecheckt. Om tien uur waren we al terug onderweg naar huis.

Ik ga niet voor mijn plezier naar het ziekenhuis maar dit was zeker een positieve ervaring! Gelukkig maar want er wacht nog een vinger om behandeld te worden.

Alleen die Christmas Fruit Cake, dat gaat me niet lukken tegen kerstmis.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: