Moules de bouchot

Moules de bouchot, wij vinden ze overheerlijk. Ik had ze bij Delhaize besteld – ze zitten niet standaard in het gamma – maar helaas waren ze nog niet verkrijgbaar. Dat is natuurlijk buiten mij gerekend want als ik iets in mijn kop heb … Naar de Putse Vishandel dan maar hoewel ik eraan twijfelde of ze daar aan Franse mosselen doen. We zitten tenslotte in Nederland. En toch, ze hadden nog net twee bakjes (à 800 gr elk).

Deze fijne bouchot mosseltjes bereid ik niet op de klassieke manier (koken met ajuin en selder). Ik probeer ze klaar te maken op de manier waarop ik ze in Frankrijk heb leren eten: à la crème et à l’ail, hoewel ik hét ideale recept nog niet heb kunnen achterhalen. Vandaag heb ik een nieuw recept geprobeerd en dat gaat als volgt:

Een viertal sjalotjes fijn snipperen en twee tenen look persen. Eén eetlepel boter laten smelten, sjalot en look toevoegen. Zodra de sjalot glazig is een glas droge witte wijn toevoegen. Flink aan de kook laten komen en de mosseltjes toevoegen. Even het deksel op de pot en zodra de mosseltjes beginnen open te gaan een flinke hoeveelheid crème fraîche (zure room) toevoegen, evenals een paar saffraandraadjes, een snuifje zout, en een snuifje piment d’espelette (ik heb pikant paprikapoeder gebruikt). Goed omroeren met een houten lepel en drie minuten laten opkoken.
Van het vuur nemen, nog een lepel zure room op de mosselen leggen en bestrooien met gehakte peterselie.
Onmiddellijk opdienen met vers stokbrood en een fles Picpoul de Pinet. En smullen maar!

Recept hier.

Volgende keer pas ik het recept een beetje aan. Ik doe er geen wijn meer in en ik doe de room er pas op het einde bij zodat hij beter aan de mosselen blijft plakken.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Moules de bouchot”

  1. Wat zijn ze verrukkelijk hè. Wij hebben ons onlangs te goed gedaan in een een retsto hier in Rotterdam. Daar werden ze gebakken in de boter, met knoflook, tijm, rozemarijn. Heerlijk!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: