Le Zoute

Gisteren ging manlief een toerke fietsen: de knooppuntenroute van bij ons thuis via-via tot in Knokke (+/- 130 km). Omdat het zo’n heet weer was (+32°) vond hij het toch wat veel om ook nog terug naar huis te rijden met de fiets. Geen nood, op zo’n moment brengt een toegewijde echtgenote (moi) uitkomst. Ik zou hem gaan ophalen. Niet in Knokke want daar raak je in het tussenseizoen je auto nog niet kwijt, laat staat in het topseizoen. Cadzand werd het, hoewel het ook daar moeilijk was om een parkeerplaats te vinden.

Na het inladen van de fiets moesten we op zoek naar een plek om wat te eten en dat zouden we in Knokke doen. De kortste weg is door Le Zoute, de chiqué van Knokke. Al bij het binnenrijden viel ons de leegstand op. Wat er daar aan villa’s te koop staat … ongelooflijk!

Ook het bekende wafelhuis-met-speeltuin “Kinders Siska” stond leeg, klaar om te worden afgebroken en plaats te maken voor een – meer dan waarschijnlijk – groots project. Enig opzoekwerk leert mij dat “Kinders Siska” daar in 1907 begonnen is. Een Monument, een Instituut dat nu verdwenen is!

Wat schetst onze verbazing toen we ook de “Vlindertuin” en “Restaurant Het Vlinderhof” niet meer terugvonden?! Allebei met de grond gelijk gemaakt en hetzelfde lot beschoren als Kinders Siska.


Geen hartvormige wafels meer in Le Zoute, en ook geen vlinders meer. Le Zoute zal nooit meer hetzelfde zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: