Le Brabant Wallon: Roman Païs

Het leek er gisteren op dat het wat koeler zou worden. De zon bleef weg en wij hadden zin in een uitstapje.

Onze eerste stop was Jardin Public waar we heerlijk op het terras geluncht hebben. Twee weken geleden hebben we hier tijdens een koffietafel afscheid genomen van onze (schoon)zus. Ik vond het een zeer mooie gelegenheid, zowel de zaal als het terras, met heel vriendelijk en hoffelijk personeel, en had al direct het plan opgevat om hier nog eens terug te komen, maar dan onder andere omstandigheden. Aldus geschiedde.

In de Zondagskrant had manlief een uitgestippelde autotocht door Waals Brabant gezien die hem wel interesseerde. Drie dorpen net beneden Brussel, goed te doen op een halve dag. Achtereenvolgens bezochten we Nivelles, Braine-le-Château en Ittre. Het was ondertussen toch weer zodanig warm geworden dat we onze wandelingetjes beperkt hebben tot de drie Grand’ Places (wat heet), de kolossale kerk La Collégiale Sainte-Gertrude in Nivelles, de oude Moulin Banal in Braine-le-Château en het schaduwrijke terras van Estaminet ‘A La Couronne’ in Ittre.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Le Brabant Wallon: Roman Païs”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: