Zomer en een Restaurantje

Wat een mooie dag is het uiteindelijk nog geworden. Vanmiddag toen we naar zee vertrokken – op de webcam van Vlissingen zag ik blauwe lucht! – was het bij ons nog redelijk grijs. Het was onze bedoeling om te wandelen, maar voor alle zekerheid hadden we toch ook onze badspullen maar meegenomen. Aangekomen in Vlissingen was het zo’n heerlijk weer dat we niet anders konden dan ons installeren op het strand.

Kwart voor zes zijn we opgestapt want we hadden een reservatie bij Restaurantje Nummer 7 in Middelburg voor een Iens Dinner Deal.

Het restaurantje is gehuisvest in een erg mooi pandje in een wijk van Middelburg die we helemaal nog niet kenden, de Rotterdamsekaai. Het terras op de straat – rustig, geen verkeer op deze zondagavond – was zo uitnodigend dat we het aperitief op het terras in de zon hebben genomen.

De ‘deal’ bestond uit een 3-gangenmenu (keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts) voor 25 euro of 41 euro met aangepaste wijnen. Uitbreiding naar 4 gangen was mogelijk. Wij kozen voor de 4 gangen met 4 aangepaste wijnen (46.50 euro).

De zeer vriendelijke gastvrouw stelde voor om ook het voorgerecht op het terras te gebruiken zolang de zon nog scheen. Aldus geschiedde. Na het voorgerecht zijn we naar binnen verhuisd.

Het pandje is echt zeer lief, gezellig, huiselijk, intiem. We kregen een ruime tafel bij het raam om zo nog verder te genieten van het uitzicht over het water.

Wat hebben we gegeten?

Voorgerecht: Makreel – tartaar makreel, gerookte makreel / salade groene appel, radijs, venkel  / geschroeide makreel / vinaigrette grapefruit en dragon (wijn: Torresella, pinot grigio).

Tussengerecht (geen foto): Aspergesoep – licht gebonden / boeren beenham / asperge / hoeve eitje (wijn: Viña El Torreón, verdejo).

Hoofdgerecht: Pladijs filet / Zeeuwse Asperge – gebakken / mousseline van Zeeuwse aardappel / asperge / salade doperwt / truffel beurre blanc / kreeft / groente van de Zeeuwse schorre (wijn: La Croix Belle, chardonnay)/

Dessert: Drieluik – Zeeuwse bolus gevuld met iets crèmigs, huisgemaakt vanilleijs en crème brûlée van Zeeuwse babbelaar (wijn: Tschida, Sämling Spätlese).

We hebben heerlijk gedineerd. De gastvrouw was uitermate hartelijk en ook de chef kwam op gezette tijden vragen of alles naar wens was. En dat was het! De wijnen werden zeer gul geschonken … zo gul dat we na de koffie nog maar een tijdje zijn blijven zitten zodat de alcohol een beetje uit ons lijf kon voor we de terugreis aanvatten!

Het was een heerlijke dag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Zomer en een Restaurantje”

  1. Ja Agnes, wij komen erg vaak en graag in Zeeland. Het is maar een klein uurtje rijden van bij ons, veel dichterbij dan de Belgische kust. Veel rustiger ook vooral.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: