Vina Clara

Bij gebrek aan beter – het plan om een midweek ergens naartoe te gaan is letterlijk in het water gevallen – gingen we vandaag dan maar lunchen bij Vina Clara. Ik had er een positieve recensie over gelezen op Be-Gusto en we moesten toch in de buurt zijn om onze nieuwe koelkast te gaan bestellen.
 Half één stonden wij voor het schitterende pand, een herenhuis in art nouveau stijl, in Borgerhout. Typisch een huis waar je heel veel creativiteit in kwijt kan. Ook binnen was het prachtig: de lambrisering, de koepel in veelkleurig glas-in-lood, de fraai bewerkte plafonds, en vooral de sierlijke – ja, hoe noem je dat? – glazen verdeling tussen de kamers. Wel jammer van de afwerking trouwens, die was niet overal even secuur. Zo merkte ik o.a. een groot gat in het plafond naast de haak waar de luster in hangt, en ook de scheef geplaatste lichtschakelaars stoorden mij. 
We mochten een tafel uitkiezen, een ronde in het midden van het restaurant of een (kleine) vierkante aan het raam. Aan het raam vonden wij prettiger, ondanks dat de tafel aan de kleine kant was. Er was trouwens maar één andere tafel bezet en dat zou zo blijven. Jammer vind ik dat, ik heb toch liever wat meer ambiance in een restaurant.
Na het opnemen van de bestelling voor het aperitief kwam de vriendelijke gastvrouw de kaart toelichten. Er was keuze tussen het maandmenu (3 gangen), het carte blanche menu (4, 5 of 6 gangen) en à la carte gerechten. We kozen voor het maandmenu omdat dat ons wel aansprak. Meer dan drie gangen ’s middags vind ik trouwens moeilijk te verteren en de à la carte gerechten vond ik simpelweg te duur (24 euro voor een vegetarische pasta bijvoorbeeld).

We begonnen uiteraard met een amuse: een rolletje langzaam gegaard varkensvlees met huisbereide pickles (geen foto). Dan volgde het voorgerecht: salade met asperges, barbecue buikspek, jonge sla, geconfijt ei. Op zich zou dit een zeer lekkere combinatie geweest zijn, ware het niet dat de asperge (één, in stukken gesneden), ten eerste, niet genoeg gegaard was en, ten tweede, totaal geen smaak had. Ik dacht eerst dat het aan mijn smaak lag die nog altijd niet 100% is, maar echtgenoot proefde helaas ook geen asperge. En wat het geconfijt ei betreft? Het was gewoon geprakt ei. Het buikspek was wel erg lekker. De gemengde sla, uiringen en de radijsjes waren bordvulling, meer niet. Ik heb trouwens de opmerking over de asperge aan de gastvrouw doorgegeven. Zij kwam zich nadien uitgebreid verontschuldigen, maar zij kan er natuurlijk ook niks aan doen. Misschien zijn wij gewoon wel heel erg verwend met de lekkere smaakvolle asperges van hier uit de buurt.

Op naar het hoofdgerecht: piepkuiken afgewerkt op de Green Egg, crème van aardappel en thijm, appel en seizoensgroenten. Botermals piepkeuken (een boutje en een half borstje), beetgaar gestoofde worteltjes, rapensteeltjes en raapjesloof (als ik het goed begrepen heb), wat schijfjes Granny Smith en een mooie donkere jus met een uitgesproken thijmsmaak. Een gerecht dat ons erg beviel.
Tenslotte volgde het dessert: dessert met structuren van aardbei. Huisgemaakt aardbeienijs, verse aardbeitjes, aardbeienmeringue en druppels aardbeiencoulis. Het bordje was afgewerkt met opgeklopte slagroom. Een lekker fris en fruitig dessert. We sloten af met koffie van Cook & Boon waarbij nog een aantal fijne snoeperijtjes werden opgediend.
Al bij al hebben wij hier zeker niet slecht gegeten, maar zou ik nog teruggaan? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Waarom niet? Ik vond het te duur voor wat het was. Niet het menu, dat is van een normaal prijsniveau maar de prijzen van de à la carte gerechten vond ik van het niveau gastronomisch restaurant terwijl Vina Clara eigenlijk een gewone middenklasser is.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Vina Clara”

 1. ach ja, het kan wel eens tegenvallen he…maar je hebt het toch weer gehad 🙂

  Like

 2. Mooi gebouw ! Ik moet altijd lachen met de pompous omschrijvingen op menukaarten. Geconfijt ei ! Really ! Als het dan inderdaad een geconfijt ei was is het nie zo erg, maar van wat jij beschrijft was het alles behalve. :DEnfin, je hebt van de andere gerechten genoten en dat is goed.

  Like

 3. Het is ook meestal om te lachen Patricia. Ik val dan vooral over het feit dat elk minuscuul ingrediëntje dat op het bord ligt opgesomd wordt. Zwaar overdreven!

  Like

 4. Exactly. Hoewel deze keer de kwart radijs en het stukje uienring niet mee vermeld werden op de kaart. 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: