Zomaar een zondag

Zondagmorgen 10u. Vanwege hyper verkouden ging manlief niet fietsen. Wat zouden we dan eens kunnen doen? Designer Outlet Roermond, dat is letterlijk van in de vorige eeuw geleden en we konden nog wel wat nieuwe spulletjes gebruiken. Uiteraard moest er ’s middags eerst nog iets gegeten worden, onderweg graag want in zo’n shopping center is er toch niks fatsoenlijks te vinden. Snel even opgezocht of er een restaurant met een bib gourmand in de buurt is, en dat is er. Er zijn er zelfs drie op korte afstand, twee in Nederland en een in België. De keuze was snel gemaakt: Restaurant Bienvenue in Maaseik. Onderweg even gebeld of er nog plaats was, en dat was geen probleem.

Het restaurant is gelegen op de Markt in Maaseik. De terrassen van de verschillende restaurants/cafés stonden nog niet allemaal maar je kon zo al zien dat dit een heel gezellige markt is.

Het restaurant zelf is klassiek ingericht in bruin en beige, met kristallen lusters. Ik hou, tussen haakjes, niet van kristallen lusters. Het is niet groot, ik schat een 40-tal couverts. We mochten een tafel kiezen in het voorste gedeelte. Een aperitiefhapje stond al klaar: gepresenteerd op een grote kei, kletskopjes met Marokkaanse kruiden, ernaast ‘pofiterollekes’ gevuld met kruidenkaas, en een potje olijven.

Als aperitief kozen we het huisaperitief: prosecco met likeur van viooltjes. Fris en fruitig, maar niet zoet. Daarbij drie amuses: een nogal melkachtig aspergesoepje, bavarois van gepofte gele en rode paprika, en een reepje witte selder omhuld door een gelei van wortel.

We bestelden het bib gourmand menu in drie gangen, voor ons meer dan voldoende voor de lunch. De beschrijving van de gerechten is telkens een hele mond vol!

Voorgerecht: “in panko en combava krokant gebakken zeewolf op geprakte salade van Buggenummer Muuskes aardappel en een rijkelijk gevulde remouladesaus“. Het bord was nogal onhandig, vanwege te breed, maar de drie stukken krokant gebakken zeewolf en hun garnituur waren zeer lekker.


Hoofdgerecht: “krokant gebakken roodbaars met zeekraal, mousseline van zoete aardappel, knapperige groentjes en beurre blanc met kardemom“. Ook hier weer een perfect gebakken stukje vis met een kleurig garnituur van zoete aardappel, frisse, beetgaar gekookte lentegroentjes en krokant gebakken wafeltjes van vitelotte noir

Dessert: “taartje van Valrhona chocolade, cannelloni van sinaasappel gevuld met witte chocolademousse en crème van vanille“. Hoewel ik niet echt een chocoladeliefhebber ben, vond ik dit toch een zeer geslaagd dessert. Al was het alleen maar vanwege de presentatie.

Bij de lunch dronken we een houtgerijpte chardonnay uit de Bourgogne, een fles van het goede jaar 2009. Ik was blij dat ik niet meer moest rijden … Gelukkig was er nadien nog koffie.

Weer een adresje om te onthouden wat ons betreft.

Daarna ging het naar Roermond, alwaar het enorm druk was in de outlet. Voor minstens 70% Duitse auto’s op de parking!
Ik heb een paar bloesjes gescoord, maar het merendeel van de kledij is mij veel te duur. Ik kick ook helemaal niet op namen en merken, vandaar. Verder hebben we nog wat keukenspullen gekocht bij Home & Cook en ons servies aangevuld bij Villeroy & Boch.
Wat me vooral heel erg stoorde, was dat we overal in het Duits werden aangesproken. Ik begrijp dat je aan de buitenkant meestal niet kan zien welke taal iemand spreekt, maar we zijn in Nederland. Dan vind ik het maar normaal dat Nederlands de voertaal is.
Zo’n middag shoppen … het is aan mij eigenlijk niet meer besteed. Ik wil altijd wel van alles maar ik ben het winkelen altijd heel snel weer moe.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Zomaar een zondag”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: