Vous Lé Vous

Vanmiddag met een vriendin geluncht bij Giovani Oosters in zijn restaurant Vous Lé Vous in Wimmertingen bij Hasselt. Van waar kennen we Giovani nu toch weer? Juist, van Expeditie Robinson, in 2003. Giovani is een culinaire duizendpoot. Hij heeft een restaurant annex B&B, geeft workshops in zijn kookstudio, doet catering en ‘foodbuilding’ als variant op teambuilding, schrijft kookboeken, is begeesterd door lokale producten, kweekt zijn eigen groenten en ook kruiden en bloemen om de final touch te geven aan zijn gerechten. Dat je bij Gio lekker eet is dus eigenlijk gewoon evident.

De kaart is niet uitgebreid, maar wisselt iedere maand. Er is keuze tussen het Menu Puur Natuur (in 4 tot 6 gangen), het Menu JRE (in 3 tot 5 gangen) en een regelmatig wisselende all in business lunch (*). Wij kozen voor de all in business lunch en begonnen met een glas witte wijn als aperitief. Daarbij kwamen 4 amuses: beschuitjes met kruidentapenade, wasabi & broccoli, een blaadje rode paksoi met crème van geitenkaas uit Alken, crème van kippenlever & gemarineerde aardpeer (geen foto van) en als laatste een ‘praline’ van appel, selder & komkommer. De laatste amuse was de bijzonderste. De praline was krokant aan de buitenkant (appel, meen ik) en sprong in de mond open met een smaakexplosie van komkommer en selder tot gevolg.

En wat hebben we gegeten?

Als voorgerecht: cannelloni van zeebaars – gemarineerde groentjes – rapensteeltjes uit eigen tuin – mango (wijn: Colombard Chardonnay).
De cannelloni was gemaakt van zeebaars en de vulling bestond uit de gemarineerde groentjes. Verder op het bord nog wat toefjes her en der. En een bloempje (waarvan ik eigenlijk geen liefhebber ben). De licht zoete mango(moes) paste wonderwel bij de gemarineerde groentjes. Apart en erg lekker!

Het hoofdgerecht: kabeljauw – prei – gelei van citrus – witte wijnsaus (wijn: Rueda K-Naia Verdejo). De saus werd aan tafel bij de kabeljauw geschonken en het kannetje bleef op tafel staan zodat we nog eens konden aanvullen. Het was een zeer zachte en toch smaakvol saus, heerlijk bij de sappige kabeljauw. Met wat huisgemaakt brood (wit en bruin, worden aangevuld) hebben we de laatste druppels opgesopt. De ‘kroketjes’ zijn trouwens niet zomaar aardappelkroketjes maar wel brandade van kabeljauw en aardappel. Geeft toch net dat tikje meer smaak.

Het dessert: chocolade – rabarber – eucalyptus. Stukken chocolade en chocolade brownie. Ik ben niet zo’n fan van brownie, en ook niet echt van chocolade. De stukken rabarber en de rabarbersorbet waren wel lekker, erg fris bij de toch wel zware brownie. De smaak van de witte toefjes kon ik niet thuisbrengen en ook de dame van de bediening wist niet wat het was. Ze is het ook niet even gaan vragen. Klein puntje van kritiek.

In het kort: we hebben erg lekker en toch ook wel verrassend gegeten. Wel grappig vond ik dat de chef met de regelmaat van de klok naar zijn tuin/serre liep voor verse kruidjes en bloempjes om zijn gerechten mee af te werken.

(*) Bij de all in businesslunch zit een aperitief, een 3-gangen menu, 2 verschillende wijnen (worden bijgeschonken),  water en koffie/thee met huisgemaakte mignardises.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Vous Lé Vous”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: