Zon!

Vandaag was het e-i-n-d-e-l-i-j-k zo ver … de zon zou gaan schijnen. Tja, en dan moeten wij naar zee. Dat is al veertig jaar zo, dat verandert nooit meer. Toen we vertrokken kwakkelde het nog een beetje, maar hoe dichter we bij de kust kwamen hoe blauwer de lucht werd, en tegen dat we in Cadzand waren scheen inderdaad de zon.

Allereerst moest er gegeten worden. Het restaurantje waar we al jaren komen was verhuisd naar de andere kant van het dorp, maar toen we de auto parkeerden zagen we een aantrekkelijk uitziend villaatje, Restaurant Cadzandria, alwaar het openstaande ijzeren poortje ons naar binnen lokte.

Er waren nog een paar tafeltjes vrij in de lichte en luchtige veranda, mét zicht op zee. En zo geschiedde, en genoten wij van het menu ‘Au bord de la Mer’ met – na de obligate amuse – oesters voor echtgenoot, garnaalkroketten op een fris slaatje voor mij en daarna voor beiden een heerlijke bouillabaisse, met mooie stukken vis, gamba’s, mosselen, vongole, scheermessen en grijze garnaaltjes, opgediend met toastjes en rouille zoals rouille moet smaken. Een witte Elzasser maakte het plaatje compleet.

Omdat het zo warm werd onder het glazen dak van de veranda hebben we het dessert op het terras genomen: een mooi opgemaakt bordje met schuimpjes en moussejes waarin o.a. ananas en munt verwerkt was, daarbij nog wat fijn gesneden ananas, een bolletje ananassorbet en een verse madeleine.

Koffie hebben we – na een fijne wandeling – bij een strandpaviljoen gedronken, heerlijk in de zon.

We hebben er weer van genoten!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Zon!”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: