Vin Perdu

Heerlijk getafeld vanmiddag bij Vin Perdu. Zonder sterren en mét Groupon voucher. Wij gaan een voordeeltje namelijk niet uit de weg als het zich aandient.

Het restaurant – villastijl – zat bijna helemaal vol deze middag. Ongeveer de helft van de gasten waren grouponners. Ze zaten trouwens gewoon tussen de andere gasten en da’s wel fijn want dan kan je een beetje vergelijken. Het viergangen Groupon menu kwam namelijk uit het Tasting menu Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Mooi ingedekte tafels hier, veel grote ronde en ruime vierkante voor twee. Alles in rustig wit/lichtgrijs met kleurige moderne kunst aan de muren, stijl Cobra. Helemaal mijn smaak. Lekker huisgebakken brood à volonté, wit en donkerbruin, boter, goede olijfolie, en peper en zout uiteraard.

Nog even iets vertellen over de wijnkaart, want die is hier wel apart. Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden hebben ze hier iets met wijn. Meer dan 500 verschillende staan er op de kaart. En de wijnkaart, die krijg je op een iPad. Het is wel even scrollen eer je er helemaal doorheen bent …

Ons menu voor vandaag
Amuse in twee delen: 
tartaar van varkenswang en een koekje met zwarte truffel / mousse en schuim van wortel en chorizo

makreel / butternut pompoen / pistache

rog / witloof / koffie / beurre noisette

lam / structuren van bietjes en raapjes / beukenzwam

ananas / kokos / banaan / basmatirijst / pandan

koffie met huisgemaakte mignardises

 
Hier eens geen idiote prijzen voor aperitief, water, wijnen en koffie. En de kwaliteit kan zich met gemak meten aan de meeste sterrenrestaurants waar wij tot op heden gegeten hebben. Voor mij hoeft het eigenlijk niet meer zo nodig.

Door de vitrage heen zagen wij dat er opzij van het restaurant een heel aantrekkelijk tuinterras ligt. Zodra het weer het toelaat gaan wij terug, genieten van de zon en van het heerlijke eten.

(Foto’s van het restaurant binnen en buiten zijn van de restaurant website).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Vin Perdu”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: